Amatőr hibát követett el Juhász Péter, lehet hogy mégse lesz belőle polgármesterjelölt

A V. kerület baloldai polgármesterjelöltje nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges háromszáz érvényes ajánlást.

2024. 05. 04. 8:21
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmasat hibázott Juhász Péter, Budapest V. kerületének a baloldali polgármesterjelöltje, ugyanis épphogy csak elegendő számú aláírást adott le, de ezek között lett jópár érvénytelen is az elbíráláskor. A Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa és a Nép Pártján közös polgármesterjelöltjének mindössze háromszáz érvényes aláírásra van szüksége, hogy a helyi választási bizottság hivatalosan nyilvántartásba vegye, mint jelöltet. Az V. kerületben egyébként húszezer választásra jogosult személy él.

Juhász 304 ajánlást adott le, azonban ezek közül csak 259 darab volt elfogadható, az érvénytelen ajánlások száma 45 darab volt. Megjegyzendő, hogy az ajánlások gyűjtésénél a pártok és a politikusaik a minimálisan előírthoz képest jellemzően tíz-húsz sázalékkal több ajánlást szoktak leadni, éppen azért, hogy az esetlegesen előforduló érvénytelen ajánlásokkal együtt is meglegyen a nyilvántartásba vételhez szükséges minimális ajánlások száma.

Juhász Péter hétfő délutánig kapott haladékot, hogy pótolja a hiányzó aláírásokat.

 

 

Érdekesség, hogy nemrég a kerületi előválasztáson, amikor eldőlt, hogy a néhai Együtt elnöke lesz a fideszes kerületvezető Szentgyörgyvölgyi Péter ellenzéki kihívója, úgy tűnt, hogy Juhász meg tudja majd ugrani a minimálisan elvárt szintet. Az előválasztáson a kerület lakóinak mindössze hat százaléka voksolt, így Juhász 711 szavazattal tudott győzedelmeskedni riválisa, a Tiéd a Belváros szervezet jelöltje, Kovács Alex Gábor felett. Ha ennyi aláírást össze tudott volna gyűjteni, már régen polgármesterjelölt lehetne. 

Juhász Péter egyébként 2014-ben már indult polgármesternek a Belvárosban, akkor a szavazatok harminc százalékát szerezte meg, és ezzel lett második Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz–KDNP) mögött. 

Borítókép: Juhász Péter (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.