Budapesten teljes a káosz, miközben Karácsony Gergely kincskeresőset játszik

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint hagyni kellene a felnőtteket dolgozni.

2024. 05. 10. 6:57
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergely kincskeresőset játszik munkaidejében – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölt egy videóban. A főpolgármester Budapest tíz pontján rejti el a kampányidőszakra elkészült könyvét, amelyben önmagát macskamentához hasonlítja. A játék szerint a megtaláló tíz budapesti megtarthatja a Liberty Press Kft. kiadványát.

A Metropol arról ír, hogy amíg a budapestiek Karácsony Gergely hidas könyvét keresgélik, addig a hatóságok a másfél milliárdos hídpénzt. A cikk szerint a „csődpolgármester” négy és fél évig nem csinált semmit, ezernyi dolga és munkája lenne, hogy legalább a kampány időszakában láthassák egyszer a budapestiek, milyen az, amikor felelős döntést hoz, megold egy problémát azok közül, amelyeket ő és a baloldali városvezetés okozott a lakosságnak.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergelynek hagynia kellene a felnőtteket dolgozni.

Főpolgármester úr, ha ennyire szeret munkaidőben játszani, kincskeresőzni, akkor azt javaslom, hogy ideje visszamenni az óvodába dömperezni, Budapesten pedig kéne hagyni a felnőtteket dolgozni. Éppen elég teendő lenne ebben a városban

üzente a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

A rengeteg teendő egyike lehetne például, hogy kideríti, mi történhetett a vélhetően túlárazott Lánchíd-beruházás kapcsán, amikor is lába kélt csaknem másfél milliárd forintnyi közpénznek egy számlagyáron keresztül. Mert megvan annak a diszkrét bája, ahogyan kincskeresőzik a fővárost játszótérnek tekintő főpolgármester, miközben a Budapestet valóban irányító Gyurcsány-emberek nála sokkal nagyobban játszanak, és négy és fél év alatt –Karácsonnyal a kirakatban – csődbe vitték a várost.

A kampányra időzített kötetet a Liberty Press Kft. adta ki. Ennek a cégnek korábban csaknem 5,8 millió forintot fizetett ki a fővárosi önkormányzat egyik cége, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. egy tanulmányért. Az egybeesés azért is érdekes, mert ez a kiadó működteti a régi baloldali bizalmi ember, Lakner Zoltán által alapított Jelen című hetilapot.

Az egykori politikai elemző már 2010 előtt elkötelezte magát Bajnai Gordon volt miniszterelnök mellett, aki Karácsony Gergellyel is kiváló kapcsolatokat ápol.

A főpolgármester macskamentás könyvét tehát az a vállalkozás adta ki, amelynek előzőleg az önkormányzat egyik cége csaknem hatmillió forint közpénzt fizetett ki. A Liberty Press Kiadónak egyik tulajdonosa egyébként az a Tóth Ákos, aki a Pikó András-féle Józsefvárosi Újság főszerkesztője volt. Ebben az időszakban történt, hogy egy fideszes kerületi képviselővel készült interjút úgy jelentettek meg, hogy Pikó szempontjait figyelembe véve ellátták zárójelbe tett kommentárokkal.

 

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.