Itt vannak a magyarérettségi nem hivatalos megoldásai

Az Eduline közzétette a középszintű magyarérettségi feladatait és a megoldásokat.

2024. 05. 06. 13:45
érettségi
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kódexek, könyvek, átkok, leíró grammatika, korszakok, Antigoné, Ady Endre és kifejezetten nem diákbarát szerzők vagy épp feladatok. Véget ért a mai magyarérettségi, aminek az első része, vagyis a szövegértési-nyelvtani feladatsor és az irodalmi teszt több nehéz feladatot is tartogatott. Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint ugyanakkor nem volt megoldhatatlan, hiszen a feladattípusok a korábban már nyilvánosságra hozott mintafeladatsorból ismerősek lehettek a vizsgázók számára.

A feladatlap megoldására egyébként a diákoknak összesen kilencven percük volt. A szövegértési-nyelvtani feladatlappal maximum negyven, az irodalmi műveltségi teszttel húsz pontot szerezhetnek.

A magyar írásbeli második részében Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című novelláját kellett elemezniük a középszinten vizsgázó diákoknak. Akik nem ezt a feladatot választották, azok Babits Mihály költészetéből írhattak egy általános témakifejtő esszét. Erre összesen 150 percük volt a diákoknak.

A magyarérettségi első részének nem hivatalos megoldásait ide kattintva, a második részét pedig ide kattintva lehet megnézni. A hivatalos megoldókulcs kedd reggel lesz elérhető az Oktatási Hivatal honlapján.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.