Karácsony kitiltaná az autók nagy részét Budapestről, Szentkirályi kiakadt

A főpolgármester ismét magára öltötte a zöldálarcot, Szentkirályi Alexandra pedig leleplezte.

Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala2024. 05. 09. 8:29
Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kiderült, hogy Karácsonyék a fővárosi autók csaknem kétharmadát nem tartják elég jónak a városhoz – mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje egy Facebook-videóban. Úgy folytatta: a főpolgármester kinevezte a klímaügynökség új vezetőjét, aki a régi barátja, Ámon Ada. A korábbi MSZP-s árnyékminiszter egy podcastben elmondta, azon dolgozik, hogy kitiltsa a tíz évnél régebbi autókat a városból.

Állítása szerint ez megoldható, és azon dolgoznak, hogy nulla kibocsátású zónákat hozzanak létre. Jelenleg csaknem négyszázezer tíz évnél régebbi autó jár a város utcáin a Belügyminisztérium adatai szerint. 

Ez az összes budapesti autónak a csaknem  kétharmada, ennyit tiltana ki a klímaügynökség vezetője Budapest bizonyos kerületeiből. 

A Fidesz–KDNP polgármester-jelöltje hozzátette: természetesen az autósok megkérdezése nélkül, ami felháborító! 

Tipikus balos tempó, átgondolatlan döntések, sötétzöld szempontok és tiltás. Karácsony Gergelyék nem érdemelnek még egy esélyt, változás kell Budapesten – zárta a videót Szentkirályi Alexandra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.