Nyomoznak a cirkuszi tragédia ügyében

A balesetben egy fémoszlop zuhant egy nézőre.

2024. 05. 06. 14:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást rendelt el a rendőrség a Richter cirkuszban történt baleset ügyében. 

Az eljárást a Soproni Rendőrkapitányság indította foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. 

Minderről a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta az Indexet.

Miként arról a Magyar Nemzet is beszámolt, szombaton a Richter Flórián cirkusz előadása során egy lengőtrapéz-produkció közben szerencsétlen baleset következtében egy fémoszlop az egyik nézőre zuhant, aki súlyos sérülést szenvedett.

A balesetet szenvedett nézőhöz azonnal mentőt hívtak, akik szakszerű orvosi ellátást biztosítottak neki. 

A történtek teljesen letaglóztak bennünket is, a Richter Flórián Cirkusz vezetősége és teljes társulata őszinte sajnálatát és aggódását fejezi ki, és mihamarabbi felépülést kíván a balesetet szenvedő nézőjének 

– olvasható cirkusz akkor kiadott közleményben. Mint azt később az Országos Mentőszolgálat közölte, a férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, és egy traumatológiai centrumba szállították.

A történtek után a cirkusz belső vizsgálatot indított, most pedig a vármegyei rendőrkapitányság is nyomoz foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

 

Borítókép: Richter Flórián Cirkusz (Fotó: facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.