Iváncsa polgármestere is ringbe száll Dunaújvárosban

Hét polgármester teljes támogatását élvezi Molnár Tibor, Iváncsa vezetője, aki független jelöltként vesz részt a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson. Molnár a Magyar Nemzettel közölte, tárgyalásokat folytat a kormánnyal annak érdekében, hogy a környező települések minden segítséget megkapjanak a jövőben. – Amennyiben ezeket a kormány is támogatja, nincs akadálya az együttműködésnek – hangsúlyozta Molnár.

2020. 01. 06. 10:35
null
Molnár Tibor független jelöltként indul Forrás: FEOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Független jelöltként elindul a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson Molnár Tibor, Iváncsa jelenlegi polgármestere, aki a választókerület polgármestereinek felkérésere vállalta a megméretést. Molnár Tibor a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: úgy érzi, Pintér Tamás volt jobbikos országgyűlési képviselővel, Dunaújváros jelenlegi polgármesterével ellentétben ő valóban képviselné a helyieket.

– Pintér Tamás egyetlen településre sem látogatott el képviselőként, ő mindig is pártpolitikát folytatott – mondta Molnár.

Mint fogalmazott, a választókerület kilenc polgármestere közül heten teljes mellszélességgel támogatják, egy településvezető nem zárkózik el attól, hogy mellé álljon, míg a kilencedik a jobbikos Pintér Tamás, akitől levélben kért időpontot egy találkozóra, választ azonban egyelőre nem kapott.

Iváncsa jelenlegi polgármestere arról is beszámolt, hogy tárgyalásokat folytat a kormánnyal arról, mit szeretne elérni országgyűlési képviselőként.

– Én, meghallgatva és egyeztetve a települések polgármestereivel, tudom, milyen fejlesztésekre volna szükség a térségben, milyen segítségre van szükségük az itt élőknek. Amennyiben ezeket a kormány is támogatja, nincs akadálya az együttműködésnek. Azonban ezekből a feltételekből nem engedek – szögezte le Molnár Tibor.

Molnár Tibor független jelöltként indul
Fotó: FEOL

Az időközi választáson induló jobbikos Kálló Gergelyről a független jelölt azt mondta: Kálló nem ismeri a térséget, hiszen budapesti, és korábbi önkormányzati választásokon a főváros XI. kerületében indult képviselőjelöltként.

– Kálló Gergely most azt ígéri a választóknak, hogy megválasztása esetén elődje, Pintér Tamás munkáját folytatná, ami azonban értelmezhetetlen, hiszen Pintér gyakorlatilag semmit nem tett a térségért.

Molnár Tibor ma adja le az induláshoz szükséges ajánlásokat a választási központban. Mint fogalmazott, az aláírások már bőven megvannak, csak azért nem sietett azokat leadni, mert igyekezett minél több emberrel találkozni.

Fejér megye 4. számú választókerületében február 16-án tartanak időközi országgyűlési választást, miután Pintér Tamást, aki 2018 áprilisában a megye keleti részét lefedő országgyűlési egyéni választókerületben mandátumot szerzett, a tavaly októberi önkormányzati voksoláson Dunaújváros polgármesterévé választották. A két tisztség összeférhetetlensége miatt Pintér lemondott országgyűlési mandátumáról.

Mivel egyéni választókerületben szerzett mandátumot, időközi választást kell tartani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.