Lerántották a leplet az albán fagyizók sötét titkairól

Honnan tudjuk, ha ilyesmivel van dolgunk? A szakember elmondta.

Forrás: Spirit FM2024. 05. 07. 15:41
fagyi,fagylalt
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már ötszáz forint körül is találni minőségi fagyit, de egy gombóc ára inkább 550-600 forint környékén alakul – mondta Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Spirit FM-en. Megjegyezte, hogy bár nem olcsó a fagylalt,

 idén nem kell drasztikus áremelésre számítani. 

Az albán fagyiról azt mondta, így inkább egy jelenséget neveznek, az albán pékségek mintájára. Ők ugyanis hatalmas, felfújt fagyikat árulnak, alacsony gyümölcstartalommal és sok állományjavítóval. 

Senkinek nem ajánlom

– összegzett velősen. És hogy honnan tudjuk, ha ilyesmivel van dolgunk? A szakember azt mondta, érdemes gyanakodni, ha rikító színekben pompázik a pult, ha nagyon felpúpozott, óriási hegyekben állnak a fagylaltok, és irreálisan nagy adagot adnak rendkívül jó áron. Hozzáfűzi, ilyenkor az ember általában festéket, aromát és vizet kap a pénzéért.

Beszélt arról is, hogy ha bárhol silány termékeket árulnak, a hatóságoknak fel kell lépni ellenük, de a végső döntés a vásárlóké. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.