A német politikus betiltaná a kalifátust akaró iszlamista csoportot + videó

Omid Nouripour német zöldpárti politikus egyszerű választ adna az országban terjedő iszlamizmusra.

Forrás: Junge Freiheit2024. 05. 09. 11:00
Weekly Leadership Meeting Green Party
Omid Nouripour, a Zöld Párt/Bundnis 90/Die Grunen szövetségi elnöke a 2024. február 19-i berlini szövetségi végrehajtó testület heti ülését követő sajtótájékoztatón beszél. Fotó: Christian Marquardt Forrás: NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zöld Párt szövetségi elnöke, Omid Nouripour a Muszlim Interaktív iszlamista csoport betiltására szólított fel, írta a Junge Freiheit.

Omid Nouripour, a Zöld Párt/Bundnis 90/Die Grunen szövetségi elnöke a 2024. február 19-i berlini szövetségi végrehajtó testület heti ülését követő sajtótájékoztatón beszél. (Fotó: NurPhoto/AFP/Christian Marquardt)
Omid Nouripour, a Zöld Párt/Bundnis 90/Die Grunen szövetségi elnöke a 2024. február 19-i berlini szövetségi végrehajtó testület heti ülését követő sajtótájékoztatón beszél (Fotó: NurPhoto/AFP/Christian Marquardt)

Azt a csoportot, amely ezeket a kalifátus melletti demonstrációkat szervezi, be kell tiltani. És hogy őszinte legyek, nincs válaszom arra, hogy miért nem történt ez még meg

– mondta Nouripour a Bildnek.

Aki iszlám teokráciát követel, az a liberális, demokratikus alaprenddel áll szemben. „Ez egy újabb ok a betiltásra” –  érvelt Nouripour.

Néhány napja a Raheem Boateng vezette csoport Hamburgban az utcára vonult és az iszlám kalifátus bevezetését követelték Németországban. Akkor mintegy ezerkétszáz ember vett részt a nagymértékben muszlimok lakta kerületben szervezett tüntetésen.


Politikai vita indult az iszlamista szélsőségesekről

Az esetet eleinte el akarta hallgatni a közmédia, és a kormánykoalíció pártjai is mélyen hallgattak az ügyben, a dolog azonban országos felháborodást keltett, ami után Olaf Scholz kancellár kénytelen volt kiállni a nyilvánosság elé és elítélni a muszlimok követelését.

A hamburgi kereszténydemokraták szerint a demonstráció nem egy békés gyűlés volt, sokkal inkább radikális iszlamisták hatalmi demonstrációja, akiknek nem lehet helyük városukban.

Nem világos, hogy a kalifátusra való felhívás önmagában bűncselekménynek minősül-e. A hamburgi ügyészség központi államvédelmi hivatalának értelmezése szerint ez nem áll fenn. Konkrét cselekmény szükséges, például közvetlen felhívás bűncselekményekre és egyértelmű terv az állam megdöntésére. Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter kedden bejelentette, hogy meg akarja vizsgálni, hogy a kalifátusra való felhívás elvileg betiltható-e.

A német belügyminiszter korábban azt mondta, az iszlám szélsőségesség nem olyan nagy probléma Németországban, hogy fel kellene ellene lépni. Szerinte az iszlamizmus nem akarja megdönteni a rendszert, az a jobboldali szélsőségesség lényege.

Nouripour a szervezet betiltásán túl következetesebb fellépést szeretne általában az iszlamisták ellen. Ehhez több rendőrségi és szabályozó hatóságra lenne szükség e területeken azonban jelenleg létszámhiány van. Nouripour azt is kifejtette, hogy szerinte hogyan kellene fellépni a bűnöző iszlamistákkal szemben. 

„Ha ezek az emberek német állampolgárok, akkor börtönben a helyük. Ha nem német állampolgárok, akkor a büntető törvénykönyv és a bevándorlási törvények alapján kell eljárni velük szemben, majd kiutasítani őket az országból.”

Miután több százan tüntettek a radikális iszlamista csoport korábbi felvonulása ellen ők ismét a nyilvánosság elé akarnak lépni. A hétvégén a közösségi médiában jelent meg egy erre vonatkozó felhívás, írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Borítókép: Omid Nouripour, a Zöld Párt/Bundnis 90/Die Grunen szövetségi elnöke a 2024. február 19-i berlini szövetségi végrehajtó testület heti ülését követő sajtótájékoztatón beszél (Fotó: NurPhoto/AFP/Christian Marquardt)


 

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.