Szívszorító videó került elő a Hamász fogságában lévő két magyar kislányról

Egy szívszorító videót tett közzé az Izraeli Védelmi Erők két magyar–izraeli lányról, akit október 7-én raboltak el a Hamász terroristái az otthonukból, miközben édesapjukat és új családját kivégezték.

2024. 05. 20. 19:23
Illusztráció (Fotó: AFP/Wikus de Wet)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcéves Ella Eljakim és a 15 éves Dafna Eljakim 51 napnyi rabság után szabadult ki egy túszalku keretében. Most előkerült egy Hamász-felvétel, amelyen 

a kislányok láthatók, amint a terroristák zászlaja előtt beszélnek Gázában – írja az Origó a Hetek című közéleti hetilapra hivatkozva.

A videón Ella a következőket mondja:

A nevem Ella Eljakim, Noam kislánya vagyok, nyolcéves. A Hamász foglya vagyok, arra kérem Bibit, hogy szabadítson ki minket.

A kislányok édesanyjával a Hetek készített elsőként interjút. A portál tudósítói később Tel-Avivban is találkoztak a nővel, illetve hírt adtak arról is, hogy a lányok sikeresen kiszabadultak a Hamász brutális fogságából – írja a Hetek. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Wikus de Wet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.