A VéNégy fesztivál 2024 legjobb programjai, avagy négy nap a mesés Dunakanyarban

Önfeledt napokat ígér a VéNégy fesztivál 2024-ben is a magával ragadó Dunakanyar szívében. Június 20–23. között Nagymaroson, a Duna-parton, a Börzsöny és a Szent Mihály-hegy lábánál, szemben a visegrádi várral és a Pilis hegyeivel, csodaszép környezetben élvezhetjük a jobbnál jobb kulturális programokat. Az ország egyik legbarátságosabb fesztiváljának kikiáltott rendezvényt a népszerű magyar zenekarok koncertjei mellett színházi előadások, sportolási lehetőségek, közösségi programok és a gasztronómiai kínálat teszi különlegessé.

2024. 04. 28. 6:50
Forrás: Facebook/VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncertre fel!
A fesztivál külföldi headlinere a legendás drum and bass trió, a Kosheen. A nagyszínpadon a Sold Out bulikat halmozó, közönségkedvenc bandák kaptak helyet, mint a 30Y, az AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, az Elefánt, az Irie Maffia vagy a Tankcsapda. Visszatér az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, valamint élő zenekari show-val érkezik Co Lee. A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Show-ját hozza Nagymarosra. Alaposan megtáncoltatja a közönséget az Aurevoir., a Brains és a Firkin. 

VéNégy fesztivál 2024
A VéNégy fesztivál 2024-ben színes zenei élményt garantál. Forrás: Facebook/VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

A fesztivál zárónapjának programját gazdagítja a Kossuth-díjjal kitüntetett Misztrál együttes. A visegrádi országok egy-egy izgalmas zenei formációja is színesíti a palettát. Pozsonyból Anika Iris érkezik, Csehországot a Tygroo képviseli; balkán motívumok, fúvósok szimfóniája elektronikus zenével, jazz- és rapelemekkel megbolondítva. A post-punk műfajban utazó, merész gitárriffjeiről híres The Pau Lengyelországból érkezik.

A hazai feltörekvő zenekarok is képviseltetik magukat a fesztiválon, a könnyed fúziós jazztől az elektronikus zenén át a progresszív rock és metalcore műfajáig rendkívül gazdag a kínálat.

Ezenkívül lesz táncház, de az egy szál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják egymást. A hajnalig tartó bulik sem maradhatnak el, a Be Massive Horizon Partyja a nyitónapot, Ludmilla ütős szettjei a szombati drum and bass napot, míg Spigiboy a zárónapot koronázza meg.

 

A színház sem hiányozhat

Carlo Gozzi komédiájától az Opera Show-n át a balettig rendkívül széles lesz a repertoár. A színházi előadásokon túl lesz VR-színház, esténként pedig látványos utcaszínházi produkciók színesítik a programot. Levegőben táncoló akrobaták, tüzes koreográfiák, lenyűgöző steampunk jelmezekbe öltözött kalandorok varázsolják el a közönséget. A színházjegyakcióval idén is ingyenesen látogathatóak az esti koncertek. 

A fesztivált a Karinthy Színház A szarvaskirály című előadása nyitja. Carlo Gozzi lendületes komédiáját Berettyán Nándor állította színpadra.

Másnap a Kassai Állami Színház táncelőadása, az Anne Frank naplója lesz látható. A második világháború alatt Amszterdamban bujkált zsidó család igaz történetét feldolgozó balettet a Kassai Állami Színház igazgatója, Ondrej Soth jegyzi. A balett mellett az opera műfajába is belekóstolhatnak a fesztiválozók. Élőzenével kísért különleges Operagálával készül az Olomouci Morva Színház. A visegrádi négyek legkiválóbb zeneszerzőinek műveiből válogatnak. A Visegrád hangjai elnevezésű gálaprogramban Dvorák, Smetana, Gorecki, valamint Bartók operáinak legszebb részletei csendülnek fel.

Az esti nagykoncerteket követően utcaszínházi produkciók gazdagítják a műsort. Elképesztő steampunk jelmezekbe öltözött figurákkal és biciklis járművekkel érkeznek az Utazók a lengyel Teatr Akt előadásában. 

A Teatr Akt Utazók című produkciójával érkezik Nagymarosra. Forrás: VéNégy Fesztivál

Közlekedjen környezettudatosan!

Budapestről a Nyugati pályaudvarról Szob végállomásra tartó zónázóvonatokkal, a Nagymaros megállónál (nem Nagymaros–Visegrád!) leszállva, a vasút mentén további egy kilométert sétálva közelíthető meg a fesztivál. A vonatok megállnak Dunakeszi, Göd, Vác, Verőce és Kismaros megállóhelyeken is. 

Budapestet és Nagymarost kerékpárút is összeköti, ami közvetlenül a fesztivál területébe torkollik. 

A bejártnál kerékpártároló várja az érkezőket, amelyet mindenki saját felelősségre használhat. A koncertek végén buszos és kompos transzfer is indul, amelyről részletesen az esemény honlapján tájékozódhat.

Amennyiben több napra érkeztek és szívesen sátraznátok, úgy az erre a célra kialakított kempingben tudjátok ezt megtenni, kempingbérlet megvásárlásával. Akár egy éjszakát töltenétek ott, kettőt, hármat vagy mind a négy éjszakát, a kempingbérlet egységesen 5000 Ft-ba kerül fejenként.

Kocsi helyett használjunk alternatív közlekedési eszközt a fesztivál megközelítéséhez. Forrás: VéNégy Fesztivál

Nappali programok a VéNégy fesztiválon 

Azokat, akik nem feltétlenül az esti buli fáradalmait akarják nap közben kipihenni, izgalmas aktivitások várják. Vezetett kenutúrákon csodálhatják meg az érdeklődők a dunakanyari panorámát egy lélegzetelállító perspektívából. Ezek a VéNégy fesztivál karszalaggal ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. Akinek nem fekszik a víz közege, az a szárazföldön exkluzív cementgyár- és bányalátogatáson vehet részt, célpontja a Váci Cementgyár, amely az elérhető legkorszerűbb technológiával gyártja a Magyar és Hazai Termék védjegyes cementet. 

Merüljön el a környezet szépségében is! Forrás: VéNégy Fesztivál

A gyermekkel érkező szülöknek segít a VéNégy ovi, ahol gyakorlott óvodapedagógusok vigyáznak a kicsikre. Az alkotó kedvű fiúk és lányok elmélyülten kézműveskedhetnek: gyöngyfűzés, szélforgókészítés. A játszósarokban kisautók, játék babák és kirakók várják a gyerkőcöket. A délutáni pihenőidőben meseolvasás is várható. Ezenkívül a szülők és gyermekeik együtt tollasozhatnak, focizhatnak, labdázhatnak. 

Jegyvásárlással kapcsolatban kattintson IDE!

 

A VéNégy Fesztivál megalakulása óta a történelem és a politikai törekvések mellett a kultúra területén is összeköti a visegrádi négyeket, vagyis Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot. Ezen országok társulatai és zenekarai mutatkoznak be színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel vagy koncertekkel. Emellett számos izgalmas program, sportolási lehetőség és gasztronómiai élmény is vár a nagymarosi Duna-parton, ahol a programok csodás hátterét a visegrádi fellegvár nyújtja.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.