Sorsoltak a Bajnokok Ligájában, ellenfelet kapott a Győr is

Budapesten, a Sport TV stúdiójában egyszerre sorsolták ki a női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligája júniusi négyes döntőjének párosításait. Egyetlen magyar résztvevőként a Győri Audi ETO KC volt érdekelt, az ötszörös BL-győztes a Ferencvárost kiejtő Esbjerget kapta.

2024. 05. 07. 17:54
OFTEDAL, Stine
Stine Bredal Oftedal és a Győri Audi ETO KC magabiztosan várhatja a budapesti négyes döntőt. Fotó: MTI/AP/NTB Scanpix/Tor Erik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt magyar együttes vágott neki a Bajnokok Ligája 2023/2024-es kiírásának, a női mezőnyben viszont a Debrecen és a Ferencváros, a férfiaknál pedig a Szeged és a Veszprém is búcsúzott már. Versenyben van még azonban a Győr, amely ott lehet a június 1-2. között Budapesten, az MVM Dome-ban sorra kerülő négyes döntőben.

Elkészültek a párosítások

A Sport TV stúdiójában megtartott ceremónián végül a győrieket a dán Team Esbjerggel párosították össze. Mindez azért pikáns, mert a dánok éppen az FTC-Rail Cargo Hungaria legyőzésével abszolválták a negyeddöntőt. A másik ágon a Mezt és a három magyar játékost, Szikora Melindát, Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit is soraiban tudó Bietigheim csaphat össze a fináléért a magyar fővárosban.

A férfiaknál a Telekom Veszprémet kiejtő Aalborg a Magdeburgot, a Barca pedig a Kielt kapta. A férfiak tornájának helyszíne a korábbi évekhez hasonlóan Köln lesz június 8–9. között.


A folytatásról egyeztet az európai és a magyar szövetség

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke, Michael Wiederer is a helyszínen követte a sorsolást. A sportvezető elmondta, hogy az eddigi megállapodás értelmében az idei – egyébként sorozatban a 10. – négyes döntő az utolsó, amelynek Budapest ad otthont, ám az EHF már egyeztet a magyar féllel az egyezség meghosszabbításáról.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.