Marozsán Fábián választ adott a nagy Grand Slam-kérdésre

Ezen a héten kezdődik a Roland Garros előtti utolsó igazán rangos felvezetőverseny, a római salakpályás tenisztorna. A verseny igazán különleges Marozsán Fábián számára, hiszen tavaly Carlos Alcaraz legyőzésével itt indult egy új fejezet a pályafutásában. A magyar teniszező az azóta eltelt egy év változásairól beszélt nekünk, sőt Marozsán Fábián azt is elárulta, hogy ha egy Grand Slam-tornát választhatna, amelyiket megnyer, melyik lenne az.

2024. 05. 06. 5:05
Marozsán Fábián tenisz Grand Slam Róma Carlos Alcaraz : Marozsan during singles 3rd round match against Facundo Diaz Acosta on the Barcelona Open Banc Sabadell tennis tournament at the Real Club de Tenis de Barcelona in Barcelona, Spain. (Photo by Mutsu Kawamori/AFLO) No Use China. No Use Taiwan. No Use Korea. No Use Japan.
Marozsán Fábián egy év alatt rengeteget lépett előre Fotó: Reuters/Mutsu Kawamori
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éve Marozsán Fábián a 135. helyen állt a férfi teniszezők világranglistáján, és életében először mesterverseny selejtezőjében indult. A debütálás Rómában olyan jól sikerült, hogy nemcsak a főtáblára jutás jött össze, hanem néhány nappal később a Grand Slam-bajnok, világranglista-2. Carlos Alcaraz elleni siker is. A történelem idén több szempontból sem ismételheti magát: Carlos Alcaraz sérülése miatt nem indul az olasz fővárosban, Marozsán Fábián pedig már rég nem szorul selejtezőre, ugyanis a tavalyi római ATP 1000-es torna óta majdnem száz helyet javított a világranglistán.

Marozsán Fábián tenisz salak Grand Slam Barcelona Roland Garros olimpia Alcaraz
Marozsán Fábián jól érzi magát salakpályán (Fotó: Reuters/Mutsu Kawamori)

Az elmúlt egy évben tehát sok minden megváltozott Marozsán Fábián körül, de vajon ő maga mennyit változott?

– Személyiségileg azt gondolom, nem sokban. Remélem, hogy nem szaladt el velem a ló, és sikerül a földön maradni. Ezt köszönhetem mind a családomnak, mind a körülöttem lévő embereknek. A játékom stabilabb lett, a pozitív gondolkodásom fejlődött egy vagy talán kettő szintet is – felelte lapunknak Marozsán Fábián, hangsúlyozva, hogy a fejlődés alapja a kemény munka.

Bár a legutóbbi mesterversenyen, Madridban Marozsán a második fordulóban kikapott a későbbi negyeddöntős Francisco Cerúndolótól, az ATP 1000-es tornákon továbbra is kiváló, 15-5-ös a mérlege. Marozsán Fábián szerint azonban nincs nagy titok, sok mindennek kell összeállnia egy jó szerepléshez.

Melyik Marozsán Fábián kedvenc borítása?

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező videónkban a kedvenc helyszínei felsorolása mellett elemezte a különbséget a kemény pályás és a salakos tenisz között, utóbbi kapcsán pedig szóba került az is, hogy fontosabb-e attól idén a salakszezon, hogy 1992 után mindössze másodszor a vörös borításon játsszák az olimpiai tenisztornát.

– Nem tulajdonítok neki emiatt sokkal nagyobb jelentőséget. Örülök neki, hogy salakon van, a mozgás szempontjából ezt a borítást preferálom. Az alapján, hogy az elmúlt fél évben a sikereimet kemény pályán értem el, felvetődhet a kérdés, hogy miért nem az a kedvencem. Nem mondom azt, hogy nem szeretem, annyit szoktam mondani, hogy a salak jelenleg komfortosabb számomra – fogalmazott Marozsán Fábián.

A magyar teniszező az ATP honlapjának adott rövid interjúban már válaszolt arra, hogy a Grand Slam-győzelem és a világelsőség közül az előbbit választaná, így mi azt kérdeztük tőle, hogy ha egy Grand Slam-tornát nyerhet pályafutása során, melyiket választaná a négy verseny közül. Marozsán Fábián pedig nem kerülte meg a nehéz kérdést, egyenes, részletes és meglepő választ adott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.