Haladéktalanul meg kellett műteni a Videoton UEFA-kupa döntős legendáját

Szabó József az intenzív osztályra került, bélfájdalmak miatt vitték kórházba Székesfehérváron – írta meg a Bors. A Videoton színeiben 1985-ben a Real Madrid ellen UEFA-kupa döntőt játszó egykori kiváló csatárt mélyaltatásban is kellett tartani rövid ideig. A 68 éves Szabó József állapota jelenleg nem ad okot az aggodalomra.

2024. 05. 07. 11:41
A Videoton színeiben 1985-ben a Real Madrid ellen UEFA-kupa döntőt játszó egykori kiváló csatár, Szabó József az intenzív osztályra került. Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten panaszkodott bélfájdalmakra Szabó József, emiatt került kórházba, ahol haladéktalanul megműtötték, majd azt követően rövid időre mélyaltatásban tartották. A Bors információja szerint ugyan az intenzív osztályon ápolják, az állapota jelenleg nem ad okot az aggodalomra.

Szabó a Dorog színeiben debütált az NB I-ben, 1977-ben lett a Videoton csatára. 236 bajnokin 111 gólt szerzett a fehérvári klubban, 1984-ben az NB I gólkirálya volt 19 találattal. Legnagyobb sikere, hogy 1985-ben az UEFA-kupa döntőjéig menetelt a Vidivel, a kétmeccses fináléban a Real Madrid volt a jobb: a spanyolok 3-0-s székesfehérvári győzelmét követő visszavágón a Bernabéu-stadionban 1-0-ra nyert a Videoton.

Szabó a nagy nemzetközi menetelés 12 mérkőzésből 11-en játszott, és hét gólt szerzett. Egyet a Dukla Praha, kettőt Párizsban a PSG ellen és mesternégyest ért el a Partizan Beograd ellen. A Manchester United elleni, tizenegyesekkel kiharcolt győztes visszavágón értékesített egy büntetőt, az UEFA-kupa akkori kiírásának gólkirálya volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.