Stílusosan, hét góllal tett róla az Újpest, hogy ne essen ki + videó

Gólparádét tartott szombat este az Újpest, 7-0-ra ütötte ki a Diósgyőrt a labdarúgó NB I 31. fordulójában. Ezzel biztossá vált, hogy a lila-fehérek a következő idényben is az élvonalban szerepelnek, a Kisvárda viszont kiesett.

2024. 05. 04. 21:10
Újpesti öröm
Újpesti öröm Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Kisvárda felcsúti veresége után az Újpestnek döntetlen is elég lett volna a bennmaradáshoz, de a lila-fehérek szombat este semmit sem bíztak a véletlenlenre. Radosevics Ognjen már a 6. percben bevette a Diósgyőr kapuját, majd a legutóbbi négy mérkőzésüket egyaránt elveszítő fővárosiaktól sorban Aboubakar Keita, Heinz Morschel és Matija Ljujics is betalált a szünet előtt. Utóbbi szépségdíjas gól volt, íme:

Míg a Diósgyőrnek semmi sem akart összejönni, az újpestiek négy kaput eltaláló kísérletből hoztak össze négy gólt. És bár innen aligha bukhatták volna el a meccset, a második félidőben sem vettek vissza a tempóból. Csoboth Kevin két perc alatt duplázott, a 72. percben pedig Peter Ambrose tette fel a pontot az i-re a hetedik góllal. Ezt nyolc próbálkozásból sikerült elérni.

Mészöly Géza csapata kilenc pontra elhúzott a Kisvárdától a tabellán, két fordulóval az idény lezárulta előtt tehát a lila-fehéreknek már nincs miért izgulniuk. A Mezőkövesd mellett pedig a Kisvárda esett ki, amely a 2018–2019-es évad óta szerepelt az élvonalban, 2022-ben pedig ezüstéremmel zárta az NB I-es szezont. Azóta nagyot fordult a világ a csapattal.

NB I, 31. forduló

Péntek
Fehérvár–MTK Budapest 4-0 (3-0), Sóstói Stadion, 3104 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Katona M. (23.), Christiansen (32.), Csongvai (40.), Pető M. (77.). Kiállítva: Kádár (MTK, 10.)

Szombat
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1-2 (1-0), Városi Stadion, 1320 néző, jv.: Pillók. Gólszerzők: Szalai J. (44.), ill. Bedi (60.), Drazsics (87. – öngól)
Puskás Akadémia–Kisvárda 4-2 (2-1), Pancho Aréna, jv.: Derdák. Gólszerzők: Puljic (29.), Nagy Zs. (38., 50.), Komáromi (65.), ill. Navrátil (45.), Ésik (90+1.)
Újpest–Diósgyőr 7-0 (4-0), Szusza Ferenc Stadion, 5833 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Radosevic (6.), Keita (10.), Morschel (30. – 11-esből), Ljujics (45.), Csoboth (59., 61.), Ambrose (72.)

Vasárnap
Kecskemét–Paks 16.00
Ferencváros–Debrecen 18.30

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.