idezojelek

Karógeri meséje a megszorításos túrós csuszáról

Néha az lehet az érzésünk, Karácsony Gergely direkt azért mond hülyeségeket, hogy a nagy példakép Joe Bidenhez hasonlítson.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Mónus Márton

Néha az lehet az érzésünk, Karácsony Gergely direkt azért mond hülyeségeket, hogy a nagy példakép Joe Bidenhez hasonlítson. A jelek szerint még büszke is arra, hogy ő már majdnem ötvenévesen tudja produkálni azt a melléfogáshalmazt, amire az USA baloldali elnöke csupán nyolcvanon túl képes. Persze előfordulhat, hogy pusztán az amerikai, nyugati globalista hülyeségkövetelményekhez, szellemi retardációs normákhoz akar szolgaian igazodni.

A főpolgármester nemrég például a Partizánnak adott interjújában domborított hatalmasat. A Párbeszéd nevű láthatatlan formáció frontembere ugyanis azzal hencegett: ők pontosan tudják, hogy Zuglóban, a Tisza István téren hányan szállnak föl reggel 17 óra 03 perckor a 8-as buszra. Bár ne tett volna úgy, mintha a kisujjában volna a BKK-menetrend és a Budapest-térkép. A nézők ugyanis – a kommentek tanúsága szerint – rögtön kiszúrták, hogy Karácsony most is eltalálta szarva között a tőgyét. Tudniillik reggel 17.03-kor senki sem szállhat föl a buszra, legfeljebb délután.

Lehetne azt mondani továbbá Karácsony időponttévesztésére, hogy nyilván csak nyelvbotlás volt, de mi nem lennénk ebben annyira biztosak. Olyan emberről van szó, aki a nevét „Karácsony Gelgely”-ként írta le nyomtatott nagybetűkkel, más alkalommal pedig nem tudta megkülönböztetni a tört számokban a tizedeket a századoktól. Nem vennénk rá mérget ez alapján, hogy a „magas és vékony” intellektusú karrierpolitikus utólag megértette volna-e, milyen marhaságot mondott.

Nagy kérdés, miként őrizhette meg tudatlanságát. A válasz azon a tájékon keresendő, amiért még évekkel ezelőtt Csepelt összekeverte Újpesttel a térképet szabásmintaként bogarászva, és még a tévériporter jóindulatú figyelmeztetésére sem volt hajlandó revideálni topográfiai analfabetizmusát.

 Mint ahogy szintén évekkel ezelőtt azt is elárulta óvatlanul a Városliget jövendő létesítményei elleni soros kirohanása alkalmával, hogy azt hiszi: a Magyar Nemzeti Múzeumot, nem pedig a Magyar Nemzeti Galériát szeretné oda, a közparkba költöztetni a kormány. Igaz, ezek a betlik régebben voltak, de attól tartunk: a botcsinálta politikus azóta sem iratkozott be egy Ismerd meg Budapestet!, főként külföldi állampolgárok számára rendszeresített kurzusra. Úgyhogy nem lepődnénk meg, ha számára a Csepel–Újpest különbözőség, valamint a nagy múzeumaink pontos elnevezése változatlanul homályba veszne.

Karácsony másik hihetetlen bravúrjára a majálison került sor, ahol ünnepi beszéddel és forró elvtársi öleléssel pecsételte meg a Gyurcsány-párttal és házaspárral kötött örök barátsági és kölcsönös gazdasági segítségnyújtási tanácsi (KGST) szerződést. A főpolgármesternek láthatóan nem kellett néhány Unicumot benyakalnia ahhoz, hogy demonstrálja a testvéri együttműködést. 

Éppen ellenkezőleg: inkább a közönségnek kellett magát felvérteznie alkoholos italokkal, hogy végig bírja hallgatni az agyoncsépelt panelekkel dolgozó főpolgármester szokottnál is több fogalmazási bakit tartalmazó sematikus, zavaros beszédét. 

A kukások, azaz a Főkefe dolgozói azonban fölkaphatták a fejüket a lapos, álmosító mondatok közepette. Megtudhatták ugyanis, hogy Karácsony egyik meghatározó élménye volt az, amikor a hajnali órákban elment meggyőzni a sztrájkoló szemétszállítókat, vegyék fel a munkát.

Az immár nyíltan a DK-t erősítő politikai jolly joker elmondása szerint az egyik munkás arról kesergett neki, hogy eddig a műszak után mindig megevett egy túrós csuszát egy kis pörccel, de most már nem tudja ezt megtenni, olyan kevés a fizetése. 

Karógeri soha nem fogja elfelejteni ezt a beszélgetést, s le is vonta a tanulságot: a kormány gazdaságpolitikája miatt nem volt pénze a dolgozónak arra sem, hogy pörcöt tegyen a csuszára. Szerinte ugyanis azért állt elő a sztrájkhelyzet, mert a budapestiek által befizetett szemétszállítási díjat nem fizette ki aljas húzásként a fővárosnak a kormány. Csakhogy ismert: 2022-ben a kabinet nem elvett, hanem 1,4 milliárd forinttal többet adott, mint amennyi a szemétdíjból befolyt, s további egymilliárddal még ezt az összeget is megfejelte. 

A szociálisan érzékeny munkáltató – ez Karácsony – tehát végighallgatta beosztottja szívszorító panaszát, de esze ágában sem volt megemelni a fizetését. Minek is tette volna, ha a milliárdos Mártha Imre, a fővárosi közműholding Floridában székelő Gyurcsány-fióka főnöke a csusza árának sokezerszeresét veszi föl – fizetésben és prémiumban. A publikum a Ligetben ezt talán szintén tudhatta, mivel senki sem tapsolta meg Karógeri álságos történetét.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.