Végre kiderül, tényleg Gyurcsány embere volt-e az ördög ügyvédje

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását kéri a DK-s Czeglédy Csabára és társára.

Forrás: MANDINER2024. 04. 26. 20:24
CZEGLÉDY Csaba
Czeglédy Csaba (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint május 13-án hirdet ítéletet a Veszprémi Járásbíróság a régóta húzódó, úgynevezett ördög ügyvédje perben – tudta meg a Mandiner a Veszprémi Törvényszéktől. Ezt megelőzően az ügy két vádlottja, így Czeglédy Csaba is felszólalhat még az utolsó szó jogán április 30-án.

A Fővárosi Főügyészség 2021 októberében emelt vádat az ügyben. A vád szerint „egy ügyvéd foglalkozású férfi, egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott.” Az ügyészség azt állítja, hogy 

Czeglédy kérésére társa hozta létre a közösségi hálózaton azt az ördög ügyvédje névre keresztelt oldalt, amelyen keresztül a 2021-es választások előtt nyilvánosságra kerültek a Borkai Zsolt volt győri polgármesterről készült pornográf felvételek.

A Fővárosi Főügyészség az ügyvédet és társát klencrendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolta, amit utóbbi bűnsegédként követett el. A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A szombathelyi DK-s önkormányzati képviselőként dolgozó Czeglédy Csaba folyamatosan tagadta, hogy ő állna a felvételeket nyilvánosságra hozó blog mögött.

Az ügyet tárgyaló Veszprémi Járásbíróság 2022 márciusában, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében 

bűnösnek mondta ki Czeglédyéket, az ügyvédet egymillió forintos, míg társát 500 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta.

Csakhogy az ügy nem ért véget, Czeglédy Csaba ugyanis – élve a jogi lehetőséggel – tárgyalás megtartását kérte

A járásbíróság 2022 szeptemberében hatályon kívül helyezte a büntetővégzést, és elrendelte a tárgyalás megtartását. Az eljárás 2023 tavaszán indult meg, a bíróságon Czeglédy is vallomást tett, és azt mondta a bíróság előtt, hogy büszke lenne arra, ha ő lett volna az elkövető, de nem így van. 

A Fővárosi Főügyészség a Mandinernek küldött tájékoztatása szerint az eljáró ügyész az elmúlt tárgyaláson megtartott perbeszédében – a bűnösségi körülményekhez igazodóan – mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak a felmentésüket kérték. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.