Csatornába ugrott a rendőrök elől egy Izrael-ellenes tüntető Hollandiában + videó

Egy holland Izrael-ellenes tüntető megpróbálta megakadályozni, hogy egy rendőrségi buldózer lebontsa az általuk épített barikádot, majd inkább a közeli csatornába ugrott, hogy megmeneküljön a letartóztatás elől.

Forrás: Sky News2024. 05. 10. 13:55
100K Rally To Defense Palestinian
A malajziai tüntetők az izraeli zászlóra lépnek, hogy kifejezzék szolidaritásukat Palesztina népével az Egyesült Államok Kuala Lumpur-i (Malajzia) nagykövetsége közelében 2024. május 4-én. Fotó: Hari Anggara Forrás: NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esetről készült felvétel gyorsan elterjedt az interneten, a közösségi média felhasználói is nevetségesnek találták a tüntető merész akcióját.

„Ez vicces” – írta valaki az X-en.

Az elmúlt napokban a rendőrség erőszakosan lépett közbe, több tucat embert letartóztatott és másokat bántalmazott az Amszterdami Egyetemen összegyűlt palesztinbarát tüntetők között. A diákok azt követelik, hogy az egyetem szakítsa meg a kapcsolatot Izraellel a gázai háború miatt, és az amerikai egyetemeken zajló tüntetések inspirálták őket.

Egy rendőrségi buldózerrel a barikádokról törmeléket dobtak egy csatornába az Amszterdami Egyetem (UvA) Binnengasthuis nevű területének közelében.

A helyszín bejáratait a tüntetők több oldalról, raklapokkal és kerékpártartókkal torlaszolták el. A tüntetők a palesztinbarát diákokkal szolidaritást vállalva tiltakoztak, akiket korábban a rendőrség eltávolított a roeterseilandi campuson tartott tüntetések során.

 

Világszerte terjednek a fiatalok körében az antiszemita nézetek

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem vezetősége vizsgálja azokat a vádakat, amelyek szerint palesztinbarát diákok náci tisztelgést és Hitlert megszemélyesítő gesztusokat mutattak be, számolt be róla a Sky News.

Az aktivistákat kamera rögzítette, amint Hitlert megszemélyesítőnek tűnő mozdulatokat tettek egy olyan gyűlésen, ahol zsidó diákok tüntettek az egyetemen.

Az antiszemitizmus és a gyűlölet Ausztrália legtöbb nagy egyetemét megfertőzte, a diákokat filmre is vették, amint azt mondják, hogy a cionistákat nem látják szívesen az egyetemen – számolt be erről a Sky News.

Borítókép: A malajziai tüntetők az izraeli zászlóra lépnek, hogy kifejezzék szolidaritásukat Palesztina népével az Egyesült Államok Kuala Lumpur-i (Malajzia) nagykövetsége közelében 2024. május 4-én (Fotó: NurPhoto/AFP/Hari Anggara)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.