Kézigránáttal a kezében sétálgatott egy férfi az utcán, mintha minden a legnagyobb rendben lenne

Csak akkor derült ki, hogy ideges volt, amikor a rendőrök megkérdezték, hogy mit csinál.

Forrás: Kiszo2024. 05. 07. 17:47
Cekule, 2022. október 19.
Hatástalanításra váró kézigránát a lett hadsereg vezette Detonators 2022 elnevezésû haditechnikai gyakorlaton a Riga térségében, Cekule településnél levõ egykori lõszerraktárnál 2022. október 18-án. A lõszereket a 1920-ben épített katonai raktár vonzáskörzetében találták. A második világháború alatt szovjet katonák lerombolták a létesítményt, aminek következtében nagy mennyiségû fel nem robbant lõszer szóródott szét a területen. Lettországban 240 hektárnyi õrizetlen területen van hatástalanításra váró robbanószer a talaj felsõ rétegében, a területek megtisztításába az évenkénti nemzetközi tûzszerészeti gyakorlatozás résztvevõi is bekapcsolódnak. Az idén a nagyszabású cekulei akcióban Belgium, Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia, Németország és Svédország fegyveres erõinek több mint száz katonája vesz részt.
illusztráció Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi gránáttal a kezében sétált közterületen, így lakossági bejelentés alapján indultak a rendvédelmi szervek Csap városának központjába.

Az ideges férfit a vasútállomásnál igazoltatták, akinek még akkor is a kezében volt a gyújtószerkezettel is ellátott F1-es típusú kézigránát. A rendőrök a robbanószert lefoglalták, a hátizsákot is, ami nála volt, és amiben egyébként a 23 éves helyi lakos 

automata fegyverhez használatos lőszert is tartott.

Aztán átkutatták a lakását is, amelyben csaknem száz darab töltény mellett hadászati eszközöket is találtak. A férfit a kapitányságra szállították és büntetőeljárást indítottak ellene. A bíróság fegyverek és robbanóanyagok illegális birtoklása miatt akár hét év börtönbüntetésre is ítélheti – írja a Kárpáti Igaz Szó

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.