„Huszonkilenc lőszert akkor sem tud megúszni, ha az autóban ül” – rendőrt akart ölni egy borsodi férfi + videó

Alattomos tervet készített a gyilkosságra az ittas vezetésért előállított férfi, de végül házhoz ment a TEK.

Forrás: MTI2024. 01. 26. 11:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A saját háza előtt akarta agyonlőni egy borsodi férfi azt a rendőrt, aki elő állította őt ittas vezetésért – jelezte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A történet még január 10-én kezdődött, mikor a rendőrök egy borsodi településen közölték egy ittasan vezető férfival, hogy elő fogják állítani a rendőrkapitányságra. A megalapozott gyanú szerint ekkor a férfi megveréssel fenyegette meg a rendőrt, aki hamarosan meg is bilincselte. 

Az elkövető szállítás közben, majd a kapitányságon is folyamatosan gyilkossággal fenyegette őt és családját, végül még le is köpte a rendőt. A férfi a szabadon engedése után sem tett le a bosszúról: több ismerősének arról beszélt, hogy a rendőrök bántalmazását és a rendőr zászlós megölését tervezi. 

Huszonkilenc lőszert akkor sem tud megúszni, ha rendőrautóban ül

– mondta, hozzáfűzve: azt is tudja, hol adnak gépkarabélyt két teli tárral. A férfi azt állította, hogy már egy kész terv is megfogalmazódott benne: 

elmegy a rendőr házához, és amikor hazaér, fejbe lövi a zászlóst a kapuban.

A regionális nyomozó ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével elfogta a férfit, kutatást végzett a lakóhelyén, ahonnan egy engedéllyel tartott maroklőfegyver került elő, majd gyanúsítottként hallgatta ki. 

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vett és hivatalos személy elleni erőszak, valamint emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az ügyészség – mivel az elkövetővel szemben fennáll a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye – indítványozta a férfi letartóztatását. A letartóztatásról a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája pénteken dönt.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: YouTube/Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.