Újdonságok is lesznek a békemeneten

Június 1-jére hirdették meg a felvonulást.

Forrás: Origó2024. 05. 10. 17:45
null
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, június 1-jére Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval békemenetet szervez a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA). A szervezők szerint Brüsszel a háborúra készül, a magyar dollárbaloldali politikusok pedig támogatják ebben.

A szervezet elnöke az Origó megkeresésére elmondta: szimpatizánsaik, a szellemi honvédők már hosszú ideje, több levélben fogalmazták meg kérésüket, hogy ismét legyen Békemenet. – A június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választás pedig teljes mértékben alátámasztja, hogy szükséges megtartani ezt a rendezvényt – jelentette ki Csizmadia László. Az elnök felhívta a figyelmet, hogy a

mostani rendezvényük középpontjában természetesen a béke lesz, és szeretnék közvetíteni a békepárti álláspontjukat az egész ország, a Kárpát-medence és a világ közvéleménye felé.

Szavai szerint egyértelmű üzenetet akarnak küldeni a választások előtt, hogy a béke megteremtése az egyik legfontosabb kérdés a mostani politikai helyzetben. A CÖF vezetője kifejtette, hogy a baloldali álhírekkel szemben lesz menet, aminek a végállomása a Margit-szigeti Nagyrét lesz.

A pontos részletek egyeztetése még zajlik, új elemek is várhatók majd a meneten. Hasonlóképpen a felszólalók névsora is egyeztetés alatt áll. Mivel a határon túli magyarság egy része (Szlovákia, Románia) voksolni fog az európai parlamenti választáson, így őket és az ő hangjukat is meg kívánják mutatni a békemeneten – mondta Csizmadia László.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.