A Trump elleni boszorkányüldözés egyre nagyobb méreteket ölt + videó

Börtönbüntetéssel is megfenyegették a volt amerikai elnököt, aki csupán a szólásszabadság jogával élt.

2024. 04. 30. 21:03
TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetõbíróság tárgyalótermében pere újabb tárgyalási napján, 2024. április 25-én.
Fotó: Jeenah Moon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas, kilencezer dolláros (közel 3,3 millió forint) pénzbírságot szabott ki Donald Trump volt amerikai elnökre egy New York-i bíróság kedden, amiért közösségi felületein bírálta a tárgyalásán részt vevő tanúkat és esküdteket – adta közre a Reuters hírügynökség. A bíróság továbbá közölte, börtönbüntetést is kiszabhatnak a republikánus politikusra, emellett arra kötelezték, hogy az érintett kilenc posztot távolítsa el oldalairól.

Az egyik bejegyzésben például korábbi ügyvédjét, Michael Cohent nevezte Trump hazugnak.

Érdekesség, hogy Cohennek egyébként bíróság elé kellett már állnia korábban, akkor azért ítélték el, mert kiderült, hazudott a szenátusnak.

Az érintett bejegyzésekkel kapcsolatban a volt amerikai elnök azonban azt mondta, egy ilyen tilalom sérti a szólásszabadság jogát. Ügyvédje, Todd Blanche kiemelte, a posztok válaszok voltak a Trump elleni politikai támadásokra. Korábban a demokraták szinte mindent elkövettek, hogy ellehetetlenítsék a republikánus színekben az idei elnökválasztáson induló Trump újrajelölését. A felmérések ugyanis azt jelzik, a volt amerikai elnök jó esélyekkel indul a voksoláson, már Európában is arra számítanak, Trump lesz újra az Egyesült Államok elnöke.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében pere újabb tárgyalási napján, 2024. április 25-én (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Jeenah Moo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.