„Magyarország Orbán Viktor vezetése alatt az európai konzervativizmus zászlóvivőjévé vált”

Japán és Magyarország egyaránt osztozik a konzervatív szellemiségben Hiroaki Jay Aeba, a Japán Konzervatív Unió elnöke szerint.

2024. 04. 26. 18:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden országnak megvannak a maga hagyományos értékei és intézményei, amelyeket védenie kell. Japán és Magyarország egyaránt osztozik a konzervatív szellemiségben, hiszen mindkét ország a saját intézményeit igyekszik megvédeni. Magyarország – kiváltképp Orbán Viktor vezetése alatt – az európai konzervativizmus zászlóvivője és a konzervatív szellem védelmezőjévé vált. Magyarország egy olyan ország, amelyet nekünk Japánban szívünk mélyéből tisztelnünk kell – mondta a pénteki CPAC-en küldött videóüzenetében Hiroaki Jay Aeba, a Japán Konzervatív Unió elnöke. 

Mint kifejtette, a konzervativizmus védelméért folytatott küzdelem Japánban is felívelőben van. Szerinte két ellenféllel állunk szemben. Az első a radikális baloldaliak és liberálisok, akik belülről igyekeznek lerombolni hagyományos értékeinket és intézményeinket. A második a globalizmus, amely viszont társadalmainkon kívülről támadja hagyományainkat és értékeinket.

Japánban ezek az erők támadást indítottak az oly nagy becsben tartott család intézménye ellen. A nyomásgyakorlás erősödik

– mondta. Mint kifejtette: nem csupán a japán értékekkel és intézményekkel bánnak tiszteletlenül, hanem a szuverenitásukkal is. „Mindez lenyomata annak a kornak, amelyben élünk. Nem szabad engednünk, hogy szuverenitásunkat figyelmen kívül hagyják. Olyan fontos érték ez, amelyet nekünk, konzervatívoknak védelmeznünk kell. Megígérhetem önöknek, hogy a globalizmus és a szélsőségesen liberális erők elleni küzdelmünket győzelemre fogjuk vezetni. Bizakodva várom a konzervatív győzelmet és az önöktől érkező jó híreket az EP-választásokról” – zárta gondolatait a Japán Konzervatív Unió elnöke.

Borítókép: Hiroaki Jay Aeba, a Japán Konzervatív Unió elnöke (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.