Klopp vallomása az utolsó idényéről: Bánom, hogy…

A Liverpoolnak még matematikailag van rá esélye, hogy megelőzze az Arsenalt és a Manchester Cityt, de Jürgen Klopp már nem reménykedik benne, hogy csapata hódítaná el a bajnoki címet idén a Premier League-ben. A jövő vasárnap leköszönő menedzser az Aston Villa elleni mérkőzésre készülve elmondta, utólag min változtatna az utolsó liverpooli évéből, Darwin Núnez kihagyott helyzeteit pedig érdekes megvilágításba helyezte.

2024. 05. 10. 13:04
Jürgen Klopp a West Ham United elleni mérkőzést követően
Jürgen Klopp a West Ham United elleni mérkőzést követően Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsó előtti mérkőzésére készül Jürgen Klopp a Liverpool menedzsereként, hétfőn az Aston Villa otthonába látogat a csapata. A közel kilenc év után lemondó szakember válláról már lekerült a nyomás, a márciusi, áprilisi hullámvölgy során a Vörösök minden kupasorozatból kiestek, amelyben még versenyben voltak, és a Premier League-ben is minimálisra csökkent az esélyük a végső győzelemre. Klopp sem vár csodát a maradék másfél hétben.

Az utóbbi időben Harvey Elliott (balra) kapott több játéklehetőséget, míg Szoboszlai Dominik a kispadra szorult Liverpoolban
Az utóbbi időben Harvey Elliott (balra) kapott több játéklehetőséget, míg a kispadra szorult Liverpoolban. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Klopp nem bízik az Arsenal és a City botlásában

– Nem a bajnoki cím a legfontosabb gondolatom reggelente. Mindannyian látjuk a tabellát. Arra számítunk, hogy elveszítenek egy-két mérkőzést? A Citynek még három meccse van, az Arsenalnak kettő. Nehéz hinni benne, hogy kikapnak. De mindkét csapat előttünk játszik a fordulóban, szóval térjünk vissza erre a kérdésre hétfőn, ha netán a City és az Arsenal is veszítene – fogalmazott a német vezetőedző.

Az Aston Villának nagyobb szüksége van a jó eredményre, hiszen a Liverpool már feltehetően nem lesz bajnok, és bebiztosította már a helyét a következő idényre a BL-ben. A tabellán negyedik birminghamiek sem állnak messze ettől, hét ponttal előzik meg a Tottenhamet, amely egy meccsel kevesebbet játszott náluk. 

Az idény kezdetén kevesen tippeltek volna arra, hogy az Aston Villa BL-indulást jelentő helyen végezne a Premier League-ben. Nem véletlen, hogy Klopp dicsérettel halmozta el az Európa-konferencialigából csütörtökön kiesett csapatot és annak edzőjét, Unai Emeryt. 

– Az utolsó hazai mérkőzésük következik egy jó idényben, biztosan szép lezárást akarnak. Egy hajszálra vannak attól, hogy bebiztosítsák a helyüket a BL-ben. Unai remek munkát végzett, az egyik legjobb edző. Csak néhány klub nem várta ki, hogy ezt bizonyítsa. Mindannyian tudjuk, mennyire nehéz BL-indulást jelentő helyen végezni a PL-ben, csodálatos, hogy képesek ezt elérni.

 

Míg az Aston Villa az Olimpiakosz elleni vereséget követően lép pályára, a Liverpool talán lassan kezd kimászni a gödörből. Múlt vasárnap rangadót nyert meg a Tottenham ellen. Bár a Liverpool kissé elkényelmesedett, négygólos előnyben volt, amiből a végére csak kettő maradt (4-2).

– Nagyjából hetven perc tetszett a meccsből. Szükségünk volt erre a győzelemre és a szurkolóknak is. Beszélgettünk róla, hogy három-négy héttel ezelőtt miért nem tudtuk ugyanezt megcsinálni. A Spurs ellen levettük a gázpedálról a lábunkat, és visszajött az ellenfél a meccsbe, de nem aggódtam. Tudtam, hogy a Spurs képes ilyen futballra. Összességében élveztem a mérkőzést.

Elliott és Gakpo fent, Núnez lent

Klopp néhány játékosáról külön is szót ejtett. Harvey Elliott és Cody Gakpo remekelt az elmúlt időszakban, és az idény végéhez közeledve mesterük is egyre több lehetőséget adott nekik. Elliott éppen Szoboszlai Dominik helyén játszik, a magyar középpályás általában őt váltotta az elmúlt időszakban.

– Mindketten nagyszerűek voltak a Spurs ellen. Ha bánok valamit ebben az idényben, az az, hogy Harvey talán nem játszott eleget. De örülök neki, hogy meg tudta mutatni, mire képes. Cody tisztában volt vele, hogy volt egy rosszabb időszak. Beszéltem vele erről, ami sokat segített neki, azóta jobban megy neki. Okos játékos és tele van önbizalommal.

A Liverpool egy másik futballistájáról utóbbi nem mondható el. Darwin Núnez folyamatosan élcelődések tárgya, mivel sorra puskázza el a nagy helyzeteket. A Tottenham ellen is kihagyott egy ziccert, és már olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy az angolok esetleg megválnának tőle.

– Ez csak spekuláció, én legalábbis nem hallottam ilyesmiről, bár már nem is veszek részt ilyen beszélgetésekben. Természetesen Darwin nem volt boldog, hogy kimaradt az a helyzet. Rengetegszer szerencsétlen, mindent jól csinál, de a labda nem megy be. Ez nagyon nehéz neki. De közben a tehetségét is bizonyítja, hogy állandóan helyzetbe kerül. Különben nem lenne ez állandó beszédtéma – világított rá zárásként Klopp.

Premier League, 37. forduló

szombat:
Fulham–Manchester City 13.30 (tv: Spíler 1)
Bournemouth–Brentford 16.00
Everton–Sheffield United 16.00
Newcastle–Brighton 16.00
Tottenham Hotspur–Burnley 16.00 (tv: Spíler 1)
West Ham United–Luton 16.00
Wolverhampton Wanderers–Crystal Palace 16.00
Nottingham Forest–Chelsea 18.30 (tv: Spíler 1)

Vasárnap:
Manchester United–Arsenal 17.30 (tv: Spíler 1)

Hétfő:
Aston Villa–Liverpool 21.00

Az élmezőny
1. Arsenal 83 pont/36 meccs, 2. Manchester City 82/35, 3. Liverpool 78/36, 4. Aston Villa 67/36, 5. Tottenham Hotspur 60/35, 6. Newcastle 56/35, 7. Chelsea 54/35 (70-59), 8. Manchester United 54/35 (52-55)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.