Ismert baloldaliak bukkannak fel Magyar Péter egyesülete körül

Kormánybuktatási céllal jött létre tavaly a szervezet.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 04. 06. 21:54
Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter szombaton meghirdetett egyesületét már jóval a kegyelmi botrányt megelőzően bejegyezték, méghozzá a kormánybuktatás céljával – írja a Tűzfalcsoport. Mint a Magyar Nemzet már beszámolt róla, Magyar Péter szombaton jelentette be, hogy átvette az alapítóktól a Legyél a változás! Egyesületet. A szervezetet tavaly júliusban jegyezte be a bíróság.

Az egyesület így fogalmazta meg a sorosista szervezetek eszmeiségére emlékeztető célját: „Pártpolitikától függetlenül azért küzdünk, hogy az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek.”

Fotó: Tűzfalcsoport

 

Református szövetséges az élen

Magyar Péter egyesületének elnöke Tarr Zoltán József, aki korábban a református egyház zsinati tanácsosa volt, egészen 2015-ig. Ő is felszólalt a Kossuth téri tüntetésen, élesen bírálta a kormányt és Balog Zoltán református püspököt.

Nemrég a Szemlélek blognak arról beszélt, hogy mindent elkövetett, hogy a református egyházban még nagyobbra duzzasszák a kegyelmi botrányt.

– Először a református közösségen belül tettem lépéseket. Megkerestem különböző hivatalos, döntéshozó testületeket, szervezeteket, írtam a zsinat jogtanácsosának és a négy egyházkerület főgondnokának is, hogy felelősségükben eljárva foglaljanak állást ebben a széles nyilvánosságot kapott és rendkívüli következményekkel járó, az egyház püspökének közbenjárásával előállt helyzetben. Kértem őket, hogy felelős döntéssel és eljárással járuljanak hozzá a kialakult helyzet megoldásához – mondta Tarr Zoltán az interjúban.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Tarr Zoltánt

a református egyházban sikkasztás vádjával illették 2013-ban,

2015-ben pedig távozott.

Fotó: Tűzfalcsoport

 

NoÁr is feltűnik

A Tűzfalcsoport azt is megnézte, hová jegyezték be a Legyél a Változás egyesületet, és kinek a tulajdona az ingatlan. A II. kerületi Kelemen László utcai lakás a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft.-é. A cég egy vállalkozó házaspár, B. Barnabás és B. S. Csilla tulajdona. Ezek a nevek első hallásra nem sokat mondanak, de ha jobban utánanézünk, B. Barnabás érintett a Dadu Art Kft.-ben is. Ennek az előadó-művészettel foglalkozó cégnek

a tulajdonosa pedig Duda Éva koreográfus, Molnár Áron NoÁR házastársa

– jegyezte meg a blog.

Magyar Péter mozgalma már a kezdetektől NoÁR-ékhoz és az amerikai baloldalhoz lehetett bekötve, legalábbis a cikk szerint erre utal, hogy az egyesület honlapján az amerikai baloldal által pénzelt Tanítanék Mozgalom és NoÁR közös jelképét, valamint egy tanártüntetés pillanatfelvételét láthatjuk. A Tanítanék mögött álló Humán Platform Egyesületet csak 2022-ben 54,5 millió forintnyi külföldi pénzből támogatta a Democracy and Pluralism nevű szervezet, amely a Gulyás Márton-féle Partizán alapítványát is tízmilliókkal segítette.

Fotó: Tűzfalcsoport

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.