Pikóék hagyták lezülleni a Századosnegyedet

Józsefváros baloldali vezetése miatt a városrész amortizálódott az elmúlt években.

2024. 04. 07. 5:55
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/ Weisz Gábor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban a VIII. kerület újabb negyedébe kezdték meg a beszivárgást a züllött alakok, a környéken élők legnagyobb bánatára. Emiatt egyre nagyobb gondot okoz a negyedben a bűnözés, a hajléktalanság, illetve az azzal járó kellemetlenségek, például a közterületi alkoholfogyasztás. A megoldás a Századosnegyed lezüllésének megállítására a megfelelő közterületi jelenlét Weisz Gábor kerületi civil aktivista szerint.

Jelenleg azt látjuk, hogy a Századosnegyed elhanyagolt a terület. Egyértelmű, hogy a Pikó-féle városvezetés nem kezeli megfelelően a hajléktalankérdést. Az Iványi Gábor-féle vagy a főváros által működtetett hajléktalanellátókban nem tudják elérni, hogy aki bármilyen módon az utcára került, és emiatt az alkohol vagy a kábítószer felé fordult, visszatereljék a társadalomba, vagy akár csak a hajléktalanellátó központokba

– mondta el lapunknak Weisz Gábor. Beszámolt róla, hogy prostituáltak és hajléktalanok bújnak meg a Századosnegyed társasházainak közös helyiségeiben, így soha nem látott problémákkal szembesülnek a Ciprus utcai és Tisztes utcai lakóközösség tagjai.

A Századosnegyed lakosai az utóbbi egy évben kényszerültek rá, hogy együtt éljenek a közterületen italozókkal. Az elmúlt hónapokban pedig egyre több hajléktalan tanyázik a társasházak környékén, akik nemcsak a foghíjtelkekre, hanem már a lépcsőházakba is behúzódnak.

Weisz Gábor szerint a probléma több szálon fut. Az egyik a negyedbe beáramló hajléktalanok sokasága, a másik pedig a drog és a prostitúció, ami az elmúlt időszakban kezdte felütni a fejét a területen a helyiek beszámolói szerint.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.