Baleset a Nemzetiben: már nem gyanúsítják a színház ügyelőjét

Már nem gyanúsítottja a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében zajló nyomozásnak a színház ügyelője – derült ki az eljárást felügyelő ügyészség lapunknak adott válaszából. A rendőrség ugyanakkor tovább folytatja a tavaly novemberben elrendelt nyomozást.

2024. 05. 09. 13:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes, néhány nappal ezelőtt a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomozó rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki egy embert a Nemzeti Színházban tavaly novemberben történt baleset ügyében. Az Index információi szerint a színház ügyelőjét gyanúsították meg. 

 Az ügyben kerestük az eljárást felügyelő ügyészséget, hogy a gyanúsított milyen vallomást tett, illetve, hogy az illető panasszal élt-e a gyanúsítás ellen.

 A Fővárosi Főügyészségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy „a gyanúsítottként kihallgatott férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a panaszt, valamint a nyomozás iratait megvizsgálta, és a panasznak helyt adott, ezért a férfi gyanúsítotti jogállása megszűnt“.

Hozzátették: 

a nyomozás adatai alapján az ügyészség szerint egyértelműen megállapítható, hogy a sértettek sérülésének oka az volt, hogy a színházi díszletelem az előadások biztonságos lebonyolítására nem volt alkalmas, mindazonáltal a személyre szabott – megalapozott – gyanú közlése idő előtti volt.

 „Az ügyészség nyomozati utasításokat adott arra nézve, illetve annak érdekében, hogy a vonatkozó foglalkozási szabályok és az azok betartásáért felelősök teljeskörűen tisztázásra kerüljenek. Ezek végrehajtása után lehet majd csak állást foglalni abban a kérdésben, hogy pontosan mely szabályok megsértéséért és kit, vagy kiket terhelhet a megalapozott gyanú“ – írta megkeresésünkre a főügyészség.

Ismert, tavaly november 10-én Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó szenvedett balesetet a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia második felvonása közben. Több métert zuhantak együtt, Szász Júliának eltört három bordája és a lábszárcsontja is, utóbbit össze kellett csavarozni. A baleset után öt napot töltött kórházban, majd a bordatörés következtében légmell alakult ki nála, amiért ismét kórházba került. Horváth Lajos Ottónak, a Nemzeti másik színészének a keze sérült meg súlyosan, a baleset után többórás műtétre volt szüksége.

Borítókép: Vas állványok a díszletben (Fotó: Eori Szabo Zsolt/Nemzeti Színház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.