Niedermüller hallgat a vejével kapcsolatos kínos kérdésekről

A Magyar Nemzet hiába küldött kérdéseket Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármesternek, a kerületvezető nem akart válaszolni a veje érdekeltségébe tartozó vállalkozással kötött önkormányzati szerződések kapcsán. Niedermülller a Weber und Mill Kft. tanácsait kérte közpénzen több mint 41 millió forint értékben. A társaság vejéhez, Horn Gáborhoz köthető. Az ügyben költségvetési csalás gyanúja miatt tettek feljelentést a Fővárosi Főügyészségen.

2024. 05. 02. 5:15
Niedermüller Péter
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn kérdésekkel fordultunk Erzsébetváros DK-s polgármesteréhez, Niedermüller Péterhez, hogy megtudjuk: miért vannak hiányosan feltöltve a kerület honlapjára a vejéhez kapcsolódó vállalkozással kötött önkormányzati szerződések. Arra is kíváncsiak voltunk: a kerületvezető nem tartja-e problémásnak, hogy közvetlenül a vejének, Horn Gábornak a cégével, a Republikon Intézettel kötött szerződést az általa vezetett kerület. Válaszokat azonban nem kaptunk.

Mint azt korábban megírtuk: hétfőn indult el egy rejtélyes Facebook-oldal Budapesti Prókátor néven, amelyen egy állítása szerint erzsébetvárosi ügyvéd hívta fel a figyelmet egy korrupciógyanús összefonódásra.

„Szerintetek rendben van az, hogy a polgármester vejéhez, Horn Gáborhoz ezer szállal kötődő Weber und Mill Kft. több mint negyvenmillió forint értékben kapott megbízásokat a Niedermüller Péter vezetése alatt az Erzsébetvárosi Önkormányzattól? És tudjátok, mire kapta a milliókat a ti pénzetekből a polgármester vejének baráti köre? »Stratégia és személyes profil kialakítására.« Niedermüller Péter tehát a saját személyes profilja, imázsa kialakítására költött az erzsébetvárosiak adóforintjait. Felháborító, nem? Mégis mi szüksége volt a VII. kerület lakóinak ezekre a »szolgáltatásokra«?” – tette fel a költői kérdést az állítólagos ügyvéd.

Ismert: a Weber und Mill Kft. számos baloldali pártnak bedolgozott, gyakran a Republikon Intézettel egy időben elnyerve tanácsadói munkákat. A Weber und Millt 2011. január 24-től 2019. szeptember 1-jéig Horn Gábor barátja, Hann Péter vezette, aki ezután a Republikon igazgatója lett. További érdekesség, hogy a társaságok ugyanarra a címre vannak bejegyezve (1026 Budapest, Harangvirág utca 7.). 

Lapunk közben kiderítette: az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjára nincs feltöltve az összes, az önkormányzat és a Weber und Mill között köttetett szerződés, ugyanis egy neve elhallgatását kérő forrás átküldte lapunknak az összes ilyen dokumentumot. Az iratokból kiderült: a Niedermüller vezette önkormányzat több mint 41 millió forint értékben kérte a társaság szolgáltatásait. 

Az ügy kapcsán a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István fordult a Fővárosi Főügyészséghez költségvetési csalás gyanúja miatt. 

Borítókép: Niedermüller Péter (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.