Biden ismét hazudott

Az inflációt letörő és munkahelyeket teremtő elnökként próbálta bemutatni magát Joe Biden amerikai elnök egy, a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjúban. Csakhogy Biden szavaival szemben a számok mást mutatnak.

2024. 05. 09. 10:35
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét hazudott az elnökük az amerikaiaknak: Joe Biden egy, a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy még egy elnök sem volt olyan sikeres az infláció letörésében és a munkahelyteremtésben, mint ő.

Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Hivatalba lépésekor kilencszázalékos volt az infláció – állította Biden, csakhogy ez nem igaz. Az amerikai fogyasztói árindex inflációs értéke Biden beiktatásakor, 2021 januárjában és az azt megelőző hónapban egyaránt 1,4 százalék volt – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

A beszélgetést Wisconsinban vették fel, az egyik a novemberi amerikai elnökválasztás szempontjából kritikus jelentőségű „csatatér államban”, ahová az elmúlt hetekben mind Biden, mind kihívója, Donald Trump volt amerikai elnök ellátogatott – írja a U.S. News amerikai hírportál.

A CNN-nek adott interjú igen ritka esemény, hiszen Biden híresen ritkán áll a sajtó rendelkezésére. Míg elődje, Trump készségesen nyilatkozott, a jelenlegi elnök mintha tartana az újságíróktól – és nem is bánik velük túl szívélyesen. Többször nem hajlandó válaszolni a neki feltett kérdésekre, kivezetteti a sajtó munkatársait, vagy egyszerűen csendre inti őket, ahogy tette ezt például Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatója végén.

Az is előfordult, hogy egy neki nem tetsző kérdés kapcsán ordítani kezdett egy riporternővel.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.