„Ha Gáza ég, Berlin is égni fog” – fenyegetőznek az iszlamisták

Németországban eluralkodott a káosz az izraeli–palesztin háború kirobbanása óta, az utóbbi hetekben pedig már-már brutálisabb a helyzet Európában, mint a Közel-Keleten.

Forrás: V4NA2024. 05. 10. 16:16
A rendőrségnek minden héten meg kell fékeznie az iszlamisták tüntetéseit (Fotó: Anadolu via AFP/HALIL SAGIRKAYA) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök kora reggel a német fővárosban, a Berlin-Tiergarten városházánál keletkezett óriási tűz, a tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat. Úgy tudni, hogy Izrael-ellenes, iszlamista vandálok Molotov-koktélt dobtak az épületre – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

 

A mentőszolgálat egy szemtanú hívására reagált, aki üvegcsörömpölést hallott, ezután két feltételezett elkövetőt láttak, akik leugrottak az épületre szerelt állványzatról és elmenekültek a helyszínről.

A Bild című német lap szerint az épület oldalára több fenyegető üzenetet firkáltak, amelyeken az állt: „Ha Gáza ég, Berlin is ég”. Másokon az állt, hogy „Szabadítsátok fel a Hamászt” és „Figyelmeztetés Berlinnek, felgyújtjuk”.

A berlini rendőrség szóvivője elárulta, hogy a nyomozást az állambiztonsági szolgálatok vették át, akik szándékos gyújtogatás miatt nyomoznak.

Európa-szerte szélsőbaloldali és muszlim aktivisták palesztinbarát tüntetései robbantak ki, miután Izrael megtorolta a Hamász tavaly október 7-én izraeli földön elkövetett terrortámadását. Egy nappal a berlini támadás előtt Hollandiában is elszabadult a pokol, miután egy aktivista tömeg megrohamozta az Amszterdami Egyetemet, és követelte, hogy szakítson meg minden kapcsolatot az izraeli intézményekkel.

Az egyetemen jelentős károk keletkeztek, és a közösségi médiában elterjedtek azok a felvételek, amelyeken az aktivisták fadeszkákkal támadtak az emberekre, ami Geert Wilders holland konzervatív politikust arra késztette, hogy megkérdezze:

Mikor szavazta meg a holland nép, hogy beengedje ezeket a botokkal és szakállal rendelkező zsidógyűlölőket? Melyik választási programban szerepelt ez? Miért hagyjuk, hogy tönkretegyék Hollandiát?

– tette fel a kérdést Geert Wilders. 

Borítókép: A rendőrségnek minden héten meg kell fékeznie az iszlamisták tüntetéseit  (Fotó: Anadolu via AFP/Halil Sagirkaya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.