Olimpiai bajnokunk azt hitte, minden elveszett, de pólósaink rácáfoltak

Szerda délután az elődöntőben folytatja a szereplését a nőivízilabda-válogatott a dohai vizes világbajnokságon. A Görögország elleni mérkőzés előtt az egykori szövetségi kapitány, Faragó Tamás a Metropolnak elárulta, nem számított rá, hogy a négy közé jutnak a lányok – legalábbis a hollandok elleni meccs alakulásának fényében nem.

2024. 02. 14. 10:20
LEIMETER Dóra; SZILÁGYI Dorottya HORVÁTH Brigitta;
Doha, 2024. február 12. Leimeter Dóra, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta (b-j), a nyertes vízilabda-válogatott tagjai a nõi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Hollandia mérkõzés után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 12-én. A magyar csapat ötméteresekkel 13-12-re legyõzte a címvédõ és Európa-bajnok Hollandiát, így a négy közé jutott a dohai világbajnokságon, egyszersmind megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végig vezetett a Hollandia elleni negyeddöntőben a nőivízilabda-válogatott, de hiába volt fölényben, a meccset lezáró dudaszó előtt nyolc másodperccel a címvédő és Európa-bajnok 8-8-ra mentette az eredményt, így büntetőpárbaj következett. Faragó Tamás szerint ekkor már korántsem volt egyértelmű, hogy magyar győzelemmel – és ezzel együtt kvótaszerzéssel – zárul a találkozó. 

MAGYARI Alda
Magyari Alda minden bizonnyal sokáig emlékezni fog a hollandok elleni meccsre (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

– Miután a rendes játékidőben döntetlenre zártunk Hollandiával, nem hittem, hogy a büntetőpárbajt megnyerjük, és tessék, mégis sikerrel jártunk – nyilatkozta a Metropol kérdésére az olimpiai bajnok vízilabdázó a 13-12-re megnyert mérkőzést követően. A női válogatott egykori szövetségi kapitánya hozzátette, egy játékosunknak különösen sokat jelentett a negyeddöntő utolsó momentuma. – Magyari Alda kapusunk többször említette nekem, szeretne egy olyan meccset, amikor az ő kezében van a végső döntés. Ez volt az álma, büntetőt fogni. Megtörtént, tisztázta a hollandok utolsó, az ötödik ötméteresét. Persze nem az ő egyedüli érdeme a négy közé jutás, mert több játékosunk klasszis teljesítményt nyújtott. Újfajta játékrendszerünk diadalát láthattuk, amivel a januári eindhoveni Eb-n adósak maradtak játékosaink. Védelmünk szilárdan zárt, a holland centereket semlegesítettük, átlövéseiket többnyire blokkoltuk. Tudják, mindig a negyeddöntő a legnehezebb erőpróba egy világversenyen.

A következő erőpróba, szerda délután 15.30-kor (tv: M4 Sport) a görögök elleni elődöntő lesz női pólósaink számára. A már említett, januári Európa-bajnokság csoportkörében a mieink nem bírtak a hellénekkel. Faragó bízik benne, ezúttal más lesz a forgatókönyv.

– Sokan azt állították, hogy a magyar póló női szakága válságban van, de íme, kikerültünk egy kisebb hullámvölgyből, és most okkal várom, hogy a görögöket is megverjük, azaz visszavágjunk a január ötödikei 14-12-es eindhoveni Eb-fiaskónkért.

Borítókép: Leimeter Dóra (balra), Szilágyi Dorottya (középen) és Horváth Brigitta (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.