Messi varázsolt, a legjobb meccsét hozta össze Amerikában + videó

Két gól, két gólpassz – Lionel Messi az eddigi legjobb meccsét hozta össze, mióta az Egyesült Államokba igazolt. Az argentin sztár a 4-1-re nyerő Inter Miami összes góljában főszerepet játszott. Messi is megirigyelhetné ugyanakkor Gazdag Dániel sarokkal szerzett gólját, míg Sallói Dániel gólpasszt jegyzett, de egyik magyar öröme sem volt felhőtlen.

2024. 04. 28. 10:19
SUÁREZ, Luis; MESSI, Lionel
Lionel Messi (b) és Luis Suárez az Inter Miami mezében. Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

volt a legfényesebb csillag az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján, amelynek mérkőzései magyar idő szerint szombat éjjel zajlottak. Az Inter Miami 4-1-re győzött New England Revolution otthonában, méghozzá úgy, hogy Messi két gólt és két gólpasszt jegyzett a meccsen.

MESSI, Lionel
Lionel Messi először ért el dupla duplát az MLS-ben. Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

Ez volt a 36 éves argentin sztár legjobb meccse, mióta tavaly nyáron az Egyesült Államokba igazolt, ahol korábban két gól, egy gólpassz volt a csúcsa, amit kétszer ért el: tavaly júliusban az Atlanta ellen a kupában és épp egy hete a Nashville elleni bajnokin. Most Messi ezeken a meccsein is túltett.

Messi, a varázsló

Az MLS két magyar futballistája is kitett magáért. látványos mozdulattal, sarokkal szerzett fontos, egyenlítő gólt, de a Philadelphia Union végül ennek ellenére is kikapott 2-1-re a Real Salt Lake ellen hazai pályán. Gazdag hét mérkőzésen lépett pályára az idényben amerikai klubjában, és ezeken már öt gólt szerzett.

A magyar válogatottságról már lemondó Sallói Dániel gólpasszt adott a Sporting Kansas Cityben, de ez csak a szépítésre volt elég a Minnesota United otthonában, ahol 2-1-re kikapott a magyar szélső csapata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.