Budapesten csaphat össze a Fradi két korábbi ellenfele az európai kupadöntőben

Az eredeti tervek szerint Athénban rendeznék meg az Európa-konferencialiga idei döntőjét, amelyben a görög Olimpiakosz és az olasz Fiorentina csap össze május 29-én. A Fradi két korábbi, idénybeli ellenfele ugyanakkor a legfrissebb információk szerint akár Budapesten, a Puskás Arénában is megmérkőzhet egymással a trófeáért Azahriah koncertjei után.

2024. 05. 10. 17:55
Az Európa-liga-trófea a Puskás Arénában 2023. május 1-jén. Újabb európai kupadöntő érkezhet Budapestre. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonsági okokból dönthet az UEFA az Ekl-döntő helyszínének a megváltoztatása mellett. A Nemzeti Sport információja szerint a görög rendőrség nem tudja garantálni a rendet az Olimpiakosz ősi riválisának számító – Pireusztól néhány kilométerre lévő – AEK Athén létesítményében, az Aja Szofia Stadionban és környékén, ezért vehetik el a döntő rendezési jogát a görögöktől, s ebben az esetben a budapesti Puskás Aréna lehet a beugró helyszín.

A Puskás Aréna lehet az idei Európa-konferencialiga döntőjének színhelye. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Olimpiakosz és a Fiorentina is visszatérhetne Budapestre, hiszen mindkét csapat volt a Fradi ellenfele a sorozat korábbi szakaszában. Tavaly decemberben az olaszok 1-1-et játszottak a magyar bajnokkal a csoportkörben, a görögök pedig februárban 1-0-ra nyertek már az egyenes kieséses szakaszban, de azokat a találkozókat a Groupama Arénában rendezték.

A Puskás Aréna már bejáratott helyszín lenne az UEFA-nak, hiszen tavaly itt rendezték az Európa-liga döntőjét, amelyet a Sevilla nyert meg a José Mourinho vezette AS Roma ellen. Budapest tehát egymás után a második évben rendezhetne európai kupadöntőt, összességében pedig már a harmadik nemzetközi finálénak adhatna otthont a nemzeti futballstadion, hiszen 2020-ban az Európai Szuperkupa dőlt el nálunk a Bayern München javára a Sevilla ellen.

Azahriah koncertjei közbeszólhatnak

Egyelőre nem tudni, hol tartanak a helyszínváltoztatásról szóló tárgyalások, de május 29. közeleg, ha Budapest lesz a befutó, arról mihamarabb dönteni kell. A Ripost ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Puskás Aréna ellen szólnak Azahriah koncertjei: a népszerű énekes május 24. és 26. között három telt házas koncertet is ad a Puskásban, így kérdéses, hogy mennyire lenne alkalmas a játéktér a futballra 29-én.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.