A Facebookon üzent a szövetségi kapitányt bohócnak nevező magyar jégkorongozó

Áll a bál a magyar férfi-jégkorongválogatott háza táján, miután a csapat játékosa, Galló Vilmos szerdán, egy meccs utáni interjúban bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt. A jégkorongozó csütörtök reggel a közösségi médiában folytatta az ügyet.

2024. 05. 02. 9:39
Galló Vilmos, Don MacAdam, magyar jégkorong-válogatott, szövetségi kapitány, bohóc
Galló Vilmos a szerdai nyilatkozata miatt magyarázkodhatott. Forrás: MJSZ/Vörös Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bolzanói tornát két győzelemmel kezdő csapat szerdán 51 másodperccel a vége előtt kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az addig pont nélkül álló román együttestől. A lefújást követően Galló Vilmos a vb-t közvetítő Sport TV-nek adott interjúban bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt, illetve bírálta őt, amiért szerinte nem megfelelő támadósorban játszatja és az emberelőnyös ötösből is kihagyta. Rajta kívül többen is a csapat háza táján uralkodó rossz hangulatra, a nem megfelelő mentalitásra, szakmai döntésekre és pedagógiai érzékre panaszkodtak már a találkozó előtt is, pedig az első két fordulóban a győzelmek nem maradtak el – írta meg az Origo.hu.

 

Bocsánatkérés a Facebookon

Az eset után a Magyar Jégkorong Szövetség közleményben reagált Galló megjegyzésére, és a csapat háza táján uralkodó rossz hangulatra. A szövetség úgy fogalmazott, Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt, emellett leszögezte, hogy a szakmai stáb és a válogatott tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a feszültségeken túllépjenek.

A magyar jégkorong-válogatott csatára csütörtök reggel a saját közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amiben bocsánatot kért a nyilatkozatáért.

A magyar válogatott csütörtökre pihenőnapot kapott Don MacAdam szövetségi kapitánytól. A nemzeti csapat legközelebb május 3-án lép jégre Bolzanóban, a következő fordulóban a házigazda Olaszország lesz az ellenfél, végül az utolsó játéknapon Szlovénia következik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.