A kormány minden elővárosi vonalat fel akar újítani

Az építési és közlekedési miniszter mutatta be a Fidesz–KDNP XVIII. kerületi polgármesterjelöltjét.

2024. 05. 10. 19:55
Lázár János és Ughy Attila utcafórum 20240510 budapest XVIII ker lakossagi forum szaniszlo lazar ughy attla lakossagi forum a vasut villamos aglomeracios kozlekedesrol havran zoltan magyar nemzet
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha június 9-én sokan szavaznak a Fidesz–KDNP-re, amelynek így erős európai parlamenti képviselete lesz, akkor garantálni tudja, hogy Magyarországot távol tartja a háborútól – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter Pestszentimrén. Lázár János XVIII. kerületi utcafórumán hangsúlyozta: aki ellenzi a háborút, a választásokon a Fidesz–KDNP-re kell leadnia a voksát, az ellenzéki pártok „összevissza beszélnek ebben a kérdésben, vagy nem mondanak igazat, vagy nem beszélnek világosan”.

A politikus bemutatta XVIII. kerületi polgármester-jelöltjüket, Ughy Attilát, és ígéretet tett a Kecskemét és Budapest közötti 142-es vasútvonal felújítására, amely az ott élők érdekét, a belvárosba való gyorsabb bejutásukat szolgálná. Jövőre elkészülhet a kiviteli terv, és ha szövetségesük lesz a városházán, akkor a vasútvonal modernizációjának „semmiféle politikai vagy gazdasági akadálya nem lehet” – közölte Lázár János.

Nagyon jó előjelnek tekintem, hogy az előbb itt járt a kerület polgármestere, Szaniszló Sándor polgármester úr, aki átadott egy listát az elintézetlen ügyekről, hogy majd Ughy Attila meg én intézzem el. Ez jó előjel, mert ez azt jelenti, hogy átadás-átvétel van készülőben

– mutatott rá, és emlékeztetett: a XVIII. kerületben a 2022-es országgyűlési választásokon 25 ezer szavazatot kapott a Fidesz–KDNP, miközben Szaniszló Sándor ellenzéki polgármestert 2019-ben mindössze húszezer szavazattal választották meg. Szerinte június 9-én az lesz a kérdés, hogy elegendő kormánypárti szavazó fog-e a kerületben elmenni szavazni.

Június 9-én nem csak arról döntenek majd, ki lesz a képviselő, a polgármester a kerületükben, hanem arról is döntenek, hogy Magyarországot az Európai Unióban, Brüsszelben kik képviseljék

– ismertette a miniszter. A XVIII. kerületen is áthaladó Kőbánya–Kispest–Lajosmizse vasútvonallal kapcsolatban kiemelte, hogy a kormány elkötelezett abban, hogy minden elővárosi vonalat felújítson.

Ughy Attila, a kerület kormánypárti polgármester-jelöltje felidézte: a XVIII. kerületben számos fejlesztés megrekedt 2019 után, ilyen a 42-es villamos és a 142-es vasútvonal fejlesztése is.

A kormány egy közel kétszázmilliárd forintos összberuházással szeretné ezt a vasúti pályát egy korszerű elővárosi vasúttá alakítani

– emelte ki, majd hozzátette, hogy a fejlesztés eredményeként üzembiztosabbá és gyorsabbá válhat a kerületben a vasúti közlekedés.

Borítókép: Lázár János a XVIII. kerületi utcafórumon (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.