Magyar Péter tüntetésszervezője a guruló dollárok ismert szereplője

A Parter Event Kft. már számos baloldali megbízást kapott.

2024. 04. 16. 6:39
Magyar Péter a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter 2024. március 15-ei rendezvényét olyan személyek biztosították, akik Köves Zoltánhoz kötődnek – írta több forrásra is hivatkozva a Mandiner. A portál közölte, Köves a biztonsági szakma jól ismert, számos baloldali kötődéssel rendelkező szereplője korábban, 2022-ben a hatpárti ellenzéki összefogás kampányában két cégével is megbízásokhoz jutott. 

– A vállalkozó érdekeltségeihez a Nemzeti Információs Központ részjelentése alapján a Korányi-féle amerikai körtől kapott pénzt 

– írta a portál, kiemelve, hogy az egyik ilyen cég a személybiztonsági tevékenységet végző Parter Event Kft. A 2024-ben 26 fővel működő vállalkozást Köves még 2017-ben alapította. A cég ellen 2018 óta minden évben indult végrehajtási eljárás, a legutóbbi 2023 júniusában, ami azonban még 2023 szeptemberében lezárult.

Hozzátették, Köves érdekeltségi körébe tartozik emellett az ingatlanok bérbeadásával, illetve üzemeltetésével foglalkozó RAS-FEL Kft. is.

 A Nemzeti Információs Központ részjelentése szerint pedig a Parter Event a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően a Márki-Zay-féle MMM-től és a Bajnai Gordon-féle DatAdattól is kapott pénzt, míg a másik cég az utóbbi forrásból kapott megbízást. 


 

Baloldali kapcsolati háló (Forrás: Titkosszolgálati jelentés)

Mint írták, az elmúlt években 

a Parter Event Kft.-t számos baloldali vezetésű önkormányzat is megbízásokkal látta el, például 2020-ban az újbudai DK-s helyhatóság bízta meg a balliberális ARC-kiállítás őrzésével.

Emellett 2021 óta szerződésben állnak a szocialista vezetésű II. kerületi önkormányzatnál a sportlétesítmények működtetésével foglalkozó céggel, a szerződés tárgya őrző-védő feladatok ellátása. Továbbá a 2021-es TE!Rézvárosi Fesztivál biztonsági feladatainak ellátásával is ők voltak megbízva. Érdekesség: a vállalkozást munkaügyi jogsértés – be nem jelentett  foglalkoztatás miatt – meg is bírságolták 2023-ban.

A cikkből kiderül, hogy Kövesnek a közösségimédia-oldala alapján több baloldali politikus is ismerőse. Így például az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Török Zsolt, a VII. kerület alpolgármestere, Szűcs Balázs, továbbá a Márki-Zay Péter kampányában kulcsembernek számító Gurzó Ákos, vagy éppen Gér Mihály, a Karácsony-féle Párbeszéd hálózatépítési igazgatója. A jelek szerint a baloldalhoz számos kapcsolati szállal kötődő vállalkozó megtalálta az utat Magyar Péter mozgalmához is.


Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.