A Jobbik azonnali vizsgálóbizottságot követel a hídpénzbotrány ügyében

A napokban új bizonyítékok kerültek napvilágra a Karácsony Gergellyel kapcsolatos hídpénz-botrány ügyében, amire a Jobbik jelöltje is reagált.

Forrás: Mandiner2024. 04. 15. 21:54
BRENNER Koloman
Brenner Koloman (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely korábbi állításainak teljes egészében ellentmond a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) friss jelentése a Lánchíd-beruházás ügyében. Részben azért, mert a hivatal által is megismert adatok alapján a beruházó A–Híd Zrt. több, egészen pontosan három alkalommal (2020. november 4., 2020. december 9. és 2021. január 19. napján) teljesített utalásokat, már a fővállalkozási szerződés megkötését megelőzően. Erről az ügy tényét is tagadó főpolgármester korábban másként nyilatkozott.

A jócskán megdrágult beruházás körül az adóhatóság is vizsgálódik.

A fejlemények kapcsán a Mandiner megkereste Brenner Kolomant, a Jobbik főpolgármester-jelöltjét is. A politikus válaszában ezt írta:

„Elkerülhetetlen a Lánchíd felújítása körül kialakult korrupciós botrány kivizsgálása! A KEHI jelentés után tovább gyűlnek a fellegek a Lánchíd körül. Azzal, hogy a kezdeményezésem ellenére

Karácsony Gergely és a fővárosi közgyűlés nem állított fel vizsgálóbizottságot a botrányos ügy tisztázásának érdekében, súlyos mulasztást követtek el.

Nem szabad hagyni, hogy a nemzetünk szimbólumára a korrupció árnyéka vetődjön. Azonnal meg kell kezdeni az ügy kivizsgálását! Amennyiben Karácsony Gergelynek nincs mitől félnie, úgy a vizsgálat az ártatlanságát bizonyíthatná” – szögezte le Brenner Koloman, aki szerint a budapestiek megérdemlik, hogy tisztán láthassanak ez ügyben is.

Karácsony Gergely haladéktalanul állítson fel vizsgálóbizottságot, és vállalja az esetleges következményeket!

– közölte a Jobbik főpolgármester-jelöltje.

Borítókép: Brenner Koloman (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.