Elindult az első isztambuli légijárat Debrecenből

Vasárnap indította el első járatát Debrecenből a WizzAir Törökországba. A közvélemény-kutatások alapján már megvan a lehetséges következő úti cél, ahová helyből tudnak eljutni a debreceni lakosok.

2024. 04. 15. 21:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 14-én hagyta el először a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kifutópályáját a Wizz Air Törökországba induló gépe – számolt be a járat elindulásáról a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál. Széles Diána alpolgármester az eseményen kijelentette, hogy

történelmi léptékű járatfejlesztés valósult meg az isztambuli járattal.

Mint mondta, amikor Debrecen város vezetése 2014-ben átvette a turizmussal kapcsolatos teendőket, meglehetősen kevés volt a külföldi vendégéjszakák száma, mindössze 30 százalék a 70 százalékos belföldihez képest.

Az isztambuli járattal egy keleti hub is megnyílt. A globális turizmusban ugyanis szükség van egy nyugati és egy keleti átszállási pontra is

– emelte ki. Hozzáfűzte, a debreceniek oldaláról könnyen elérhető, pénztárcabarát megoldást jelenthet, melyet a római járat népszerűsége is tükröz. Úgy véli, Isztambul egyre inkább egy élhető, fejlett város, ami egy hosszú hétvégére megfelelő kikapcsolódási lehetőséget biztosíthat a családosok számára is.

Már az első járat nagyjából telt házzal indul, vagyis a kereslet nagy a Debrecen és Isztambul közötti járatra. Az utasok fele magyar, vagyis a szükséges utasszám a régióból is összegyűlik, így a környékbelieknek sem kell Budapestre utazni, ha Törökországba szeretnének eljutni.

A két város között heti két alkalommal indulnak repülőgépek, szerdán és vasárnap, így akár egy hosszú hétvégével vagy egy tíznapos kirándulással is lehet kalkulálni.

A közvélemény-kutatások alapján három fő keresett úti célja van a debrecenieknek, ezek közül kettő már megvalósult, így Róma és Isztambul mellett Bázel lehet a következő célpont.

Borítókép: Az első Debrecenből Isztambulba induló járat (Fotó: Haon/Molnár Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.