Az FBI is vizsgálódik az összeomlott híd ügyében + videó

A hídnak egy teherhajó ütközött neki, többen életüket vesztették a szerencsétlenségben.

2024. 04. 15. 18:24
null
A légifelvételen az összeomlott Francis Scott Key híd látható Baltimore-ban, Marylandben, 2024. március 31-én. (Fotó: Daniel SLIM/AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FBI szövetségi bűnügyi vizsgálatot indított a baltimore-i híd múlt havi halálos áldozatot követelő összeomlásával kapcsolatban – közölte az iroda hétfőn, írja a Reuters hírügynökség. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Francis Scott híd Baltimore városa közelében a Patapsco folyó torkolatának két partját kötötte össze, és teljes hossza 2,6 kilométer volt

Az acélszerkezetű építmény március 26-án kedden a kora hajnali órákban dőlt le, miután egy meghibásodott konténerszállító hajó nekiütközött az egyik tartópillérnek.

A híd forgalmát a hajóról leadott vészjelzés nyomán percek alatt kellett leállítani, ami sikeres volt. 

A hídon tartózkodó nyolc karbantartó munkást azonban már nem tudták értesíteni, ők a vízbe zuhantak, kettőjüket tudták kimenteni a gyorsan kiérkező vízi mentőegységek.

A hat áldozat Latin-Amerikából érkezett munkás volt.

Az FBI ügynökei a Dali teherhajó fedélzetén végeztek vizsgálatokat – közölték, de más nyilvános információ nem áll rendelkezésre, és az FBI nem kommentálja az ügyet. 

Az összeomlással kapcsolatos vizsgálat részben arra fog összpontosítani, hogy a Dali teherhajó legénysége úgy hagyta-e el a kikötőt, hogy tudta, a teherhajó rendszereivel komoly problémák merültek fel 

– írta hétfőn a Washington Post.

A nyomozók már megtalálták a hajó feketedobozát, amely a hajó helyzetéről, sebességéről, irányáról, radarjáról, a híd hang- és rádiókommunikációjáról, valamint a riasztásokról szolgáltat adatokat. Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vezetője a múlt héten külön közölte a kongresszussal, hogy nyomozói a vizsgálat részeként kihallgatták a teherhajó kulcsfontosságú személyzetét.

A roncsok eltakarítása és a kikötői hajóút forgalmának helyreállítása továbbra is folyik.

Borítókép: A légifelvételen az összeomlott Francis Scott Key híd látható Baltimore-ban, Marylandben, 2024. március 31-én (Fotó: AFP/Daniel Slim)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.