Medvegyev: Amerikának csupán befektetés az orosz–ukrán háború

Dmitrij Medvegyev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese közösségi oldalán az Egyesült Államok álságos álláspontjára mutatott rá Izrael és az orosz–ukrán háború kapcsán.

2024. 04. 15. 14:52
MEDVEGYEV, Dmitrij
Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. A két önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetõje korábban függetlenségük elismerésére és katonai együttmûködésre kérte az orosz elnököt Fotó: Alekszej Nyikolszkij Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Washington szempontjából mi a különbség a Közel-Keleten történtek és az »ukrajnai« események között?

– teszi fel a kérdést a volt orosz elnök.

Medvegyev szerint „Washington nem akar nagy háborút a Közel-Keleten; megpróbálja fenntartani a regionális egyensúlyt, és mindenkit nyugalomra int. A gázai gyilkosságok rontják Biden esélyeit a választásokon, egy háború Izrael és Irán között további bizonytalanságot hoz.”

Ami pedig a nálunk haldokló embereket illeti – őket kevésbé érdekli. Minél többen, annál jobb, minden szempontból. Ezek, ahogy amerikai tisztviselők fogalmaznak, »befektetések«. És ők folytatják a befektetést…

– írta Medvegyev.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese felszólal a testület ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Nyikolszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.