Zavargás követte a hétfői késelést Sydney-ben + videók

Miután egy papot megkéseltek az istentisztelet közben, több százan gyűltek össze a templomnál, a dühös tömeg a rendőrökkel is összecsapott.

2024. 04. 15. 17:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, néhány nappal az egész Ausztráliát megdöbbentő késelős ámokfutás után, hétfőn újabb késelés történt Sydney-ben, egy püspököt támadtak meg istentisztelet közben. A felvételeken látszik, hogy egy sötét ruhás férfi odasétál Mar Mari Emmanuel püspökhöz a Krisztus, a jó pásztor nevű templomban, majd rátámad, a fején és a nyakán üti vagy késeli a papot. 

A támadás hatalmas felháborodást váltott ki, a templomnál többszáz fős, dühös tömeg gyűlt össze. 

Egy terroristát védtek

– kiabálták a tömegből a rendőröknek, akik próbálták a késelőtől távol tartani az embereket. 

Ahogy duzzadt a tömeg, úgy fajult zavargássá az asszíriai keresztény püspök megtámadása miatt kialakult spontán demonstráció. A rendőrség végül rohamrendőröket vezényelt a helyszínre, miután az összegyűlt emberek rendőrautókat kezdett el rongálni – írta a The Guardian brit lap. 

A rendőrség közölte, hogy még órákkal a késelés után is dolgoztak a rend helyreállításán, miközben egy helikopterből arra szólították fel a tömeget, hogy hagyják el a területet.

„Nagyszabású rendőri válaszlépés van folyamatban” – közölte hétfő este a rendőrség. 

Chris Minns, Új-Dél-Wales állam miniszterelnöke szintén nyugalomra intette a közösséget. „Nyugtalanító jelenetek ma este Wakeleyben” – írta az X-en közzétett bejegyzésében. „Gondolataim és imáim az áldozatokkal vannak” – tette hozzá, és kiemelte,

fontos, hogy a közösség nyugodt maradjon, és továbbra is hallgasson a rendőrség és a sürgősségi szolgálatok utasításaira, és cselekedjen azok szerint.

Arról még nincsenek információk, hogy mi lehetett a támadó indítéka. 

Borítókép: Egy férfi támad Mar Mari Emmanuel püspökre (Forrás: Képernyőkép/X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.