idezojelek

Brüsszel kiadta a jelszót: éljenek az ukrán oligarchák, vesszenek a magyar gazdák!

Az uniós termelőkre koloncokat kötnek Von der Leyenék – a semmilyen előírásnak nem megfelelő, hitvány minőségű ukrán terményeket viszont ránk zúdítják.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Miközben a brüsszeli vízfejűek adminisztratív terhekkel és ideológiai alapú, zöldnek mondott, valójában csak szimplán kretén szabályokkal lehetetlenítik el az európai gazdákat, addig az ukrán áruk előtt felnyitották a sorompókat. S utóbbiakra természetesen semmilyen szabály nem vonatkozik, ami a mieinket sújtja. Némi túlzással: az uniós gazda csak öko-bio szájvízzel permetezheti a terményét – az ukrán meg akármilyen rákkeltő vacakkal, mert Brüsszel zöld jelzést adott nekik.

Olcsó és hitvány minőségű ukrán áruk zúdultak a magyar piacra is, súlyos károkat okozva a gazdáknak. Hogyan is árversenyezhetnének olyan termékekkel, amelyeknek az égvilágon semmilyen előírásnak, uborkagörbületi szabványnak nem kell megfelelniük, errefelé tiltott permetekkel locsolhatják azokat, s egy részük már GMO-buherált is? 

Ha Usain Boltra rászíjazol egy bála szalmát, talán megverheted százon.

Győrben élő anyósom mesélte: a minap 25 forintért vett tojást a piacon. Első pillantásra szabályosnak tűnő magyar bélyegzés volt rajta, ám szinte kizárt, hogy magyar gazdától származna. Az eladó csak zavartan hümmögött, amikor anyósom az eredetét firtatta. Minden bizonnyal Ukrajnából jött kézen-közön a tojás, valahol ideát sumákban lepecsételték, majd terítették. Hogy ki, hol, milyen penetráns viszonyok közt termelte, nem tudni. Csak annyi bizonyos, hogy eközben az összes kekec uniós szabályt betartó, súlyos adminisztrációs batyukat cipelő magyar parasztnak fölkopik az álla.

Nagy István agrárminiszter a csütörtöki Kormányinfón arra panaszkodott, hogy Brüsszel az ukrán oligarchákat támogatja. Meglepődik még ezen bárki? Összeszámolni is képtelenség, hányszor árulták el azokat, akiket képviselniük kellene. Brüsszel az itt élő, dolgozó, adózó, hagyományos családban élő őslakosokon kívül mindenkit támogat. Bárki más fontosabb. 

Fontosabb a milliószámra a nyakunkra zúdított afrikai-ázsiai analfabéta, aki nem dolgozni, hanem a segélyért vagy bűnözni jön. Fontosabb az amerikai energialobbi, amelynek parancsára leválnak az olcsó orosz kőolajról és földgázról, tönkretéve az európai gazdaságot. (S még annak sincs következménye, ha saját „szövetségesünk” – a leválást meggyorsítandó – gázvezetéket robbant.) És természetesen fontosabb az ukrán oligarcha is, mint az uniós gazda.

Igaz, az úgynevezett „ukrán” oligarchák egy része valójában nem ukrán: az amerikaiak bábjai, Jacenyuk, Porosenko és Zelenszkij bagóért átjátszotta a földek, gyárak, bányák zömét Hunter Biden-féle nyugati jampecoknak. Ezért volt az ötmilliárd dolláros puccs tíz éve, ezért dúl a háború, s ezért: a Bidenek zabrált vagyonának védelmében kell most ukránok százezreinek meghalnia.

Az új agrárszabályok és az Ukrajna előtti piacnyitás lehetetlen helyzetbe hozta az európai mezőgazdaságot. Egészséges, helyben termelt élelmiszer helyett műhúst és GMO-s vackokat sóznak ránk. Nemcsak tücsköt-bogarat beszélnek, hanem azzal is etetnének minket

– fogalmazott Orbán Viktor az idei évértékelőn.

Júniusban mi döntünk, hagyjuk-e tovább etetni magunkat.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.