idezojelek

Kálomista zseniális jobbegyenest vitt be Hann Endrének

Győzött az igazság.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

A választás közeledtével szinte minden hírnek köze van így vagy úgy a politikához. Természetesen közvetve ez a hír is politikai. Mint azt megírtuk, elutasította a bíróság Hann Endre felülvizsgálati kérelmét, amelyben azt indítványozta, hogy a Kúria a jogerős, másodfokú ítéletet helyezze hatályon kívül és az elsőfokú bíróság ítéletét hagyja helyben. Ezzel a döntéssel immár a hazai igazságszolgáltatás legfelső fokán mondta ki a bíróság, hogy az Elkxrtuk című mozifilm forgalmazója, a Mega Film Kiadó Kft. nem követett el jogsértést Hann Endre jó hírnévhez fűződő személyiségi jogaival kapcsolatban.

Kálomista Gábor csütörtökön lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy a bíróság végső soron a művészi kifejezés szabadságáról döntött. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma délután kaptam meg a Kúria végzését, és nagyon örültem neki. Mielőtt értékelném az ítéletet, meg kell köszönnöm a rengeteg munkát és segítséget Helmeczy Dorottya producernek, aki mérhetetlen türelemmel dolgozott a sikerért, és persze köszönet illeti ügyvédeinket is, akik győzelemre segítették az igazságot – mondta el a film producere. Majd leszögezte, nemcsak a józan ész sikerét hozta el a hosszas eljárás, de egyúttal rögzítette a művészi szabadság kereteit is. 

A Mandiner is megkereste az ítélet után Kálomistát, aki zseniális jobbegyenest vitt be Hann Endrének, amikor a következőket válaszolta arra a felvetésre, hogy Hann jelen volt Magyar Péter tüntetésén:

Nekem elég sarkos véleményem van erről az egész Hann-féle jelenségről… (…) akinek ő méreget, annak sok sikert nem jósolok az utóbbi évtizedekre tekintve… de egyébként hajrá! (…) „Hann úr oda tartozik, ő egy hithű baloldali, liberális ember. Nyilvánvalóan ott a helye Magyar Péter mellett, máshol nem is tudom elképzelni.

Kemény szavak!

Hogy egy klasszikust idézzek:  Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Borítókép: Kálomista Gábor ((Fotó Havran Zoltán)

. .  .

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.