„Az Európai Unió olyan, mint egy háborús uszító”

Semlegessége okán Ausztriának kellene meghívnia Ukrajnát és Oroszországot a béketárgyalásokra – jelentette ki lapunknak Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője. Az osztrák képviselő hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz szerepét a tűzszünet és a béke szorgalmazásában, megemlítve azt is, hogy a pápa szintén ezt az álláspontot képviseli. Emellett Harald Vilimsky méltatta a magyar kormány illegális migrációval, illetve az LMBTQ-ügyekkel kapcsolatos döntéseit is.

2024. 04. 26. 20:27
Harald Vilimsky
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Milyenek a szuverenista politikai erők esélyei az idei európai parlamenti választásokon? 

– A szuverenista pártok azért állnak ki, ami helyes: a szabadságért és a konzervativizmusért, és úgy vélem, hogy nagyon jó esélyeik vannak. Az én hazámban ők fogják nyerni az uniós választásokat, de a fő kérdés az, hogy milyen szövetségeket tudnak kötni a választások után. Minél szélesebb a szövetség, annál hatékonyabb lehet a munkánk a jövőben.

– Mennyi lehetőséget lát arra, hogy a magyar Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt együttműködjön, és akár más szövetségeseket is találjon az európai pártok között?

– Már évek óta zajlik közöttünk az együttműködés, ami a barátságon alapul. Úgy gondolom, létre fog jönni egy szövetség a Fidesz, a Szabadságpárt és más európai pártok között. Azt mondom, várjunk a többiekre, és várjuk meg a választások eredményét, amikor majd letisztul a helyzet. Most még egy kicsit korai arról beszélni, hogy mely pártok foghatnak össze.

Harald Vilimsky
Harald Vilimsky szerint Ukrajnának és Oroszországnak a semleges Ausztriában kellene tárgyalnia a békéről (Fotó: Csudai Sándor/Origó)

– Mi a véleménye az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos magyar és uniós politikáról?

– Az Európai Unió olyan, mint egy háborús uszító, velük szemben Orbán Viktor, a Fidesz, illetve az én pártom a tűzszünetet és a béketárgyalásokat szorgalmazza. Hasonlóképpen a pápa is a tűzszünet mellett állt ki néhány héttel ezelőtt, valamint azt akarja, hogy hagyják abba az öldöklést ebben a régióban. 

Szerintem egy olyan semleges államnak, mint Ausztria kellene meghívnia Ukrajnát és Oroszországot azért, hogy a békéről tárgyaljanak. Ha végre befejeződik a háború, folytathatjuk a munkát a jólétünkért. 

Az egy jó dolog, ha békét adhatunk a világnak. 

– Ön szerint mi a követendő politika a migráció és a Soros György által finanszírozott civil szervezetek kérdésében?

–  Soros szervezetei inkább a magyaroknak okoznak problémát, mert ő nem annyira van jelen Ausztriában, de nálunk is hasonló gondok ütötték fel a fejüket, ugyanis a nem kormányzati szervezetek azzal kísérleteznek, hogy befolyásolják a bevándorláspolitikánkat. A szavazók döntésén múlik, hogy folytatódjon-e a bevándorlás, az illegális migráció és a menedéknyújtással való visszaélés, vagy megállítsuk-e ezeket. Ha pedig az olyan pártok, mint az enyém vagy a Fidesz, nyerni fognak, meg vagyok győződve arról, hogy az illegális migráció megszűnik, de most a választóknak kell meghozniuk a döntést ebben a kérdésben. 

– Mit kell tenni azért, hogy megállítsák az LMBTQ-propagandát, és a káros folyamatok visszaforduljanak?

– Mindegyikünk tehet valamit a homoszexualitás propagálása ellen. Ausztriában például olyan fejlemények vannak, mint a drag queenek iskolákba küldése, hogy a gyerekeinket oktassák. 

Mi nem akarjuk ezt, ezért meg kell állítanunk őket, és ebben Magyarország nagyon jó munkát végez. Sokat tanulhatunk önöktől arról, hogyan birkózzunk meg ezzel a problémával. 

Így fogunk tenni Ausztriában is, és fellépünk az LMBTQ-propaganda ellen a családok támogatásával. Az a célunk, hogy nekik segítsünk, és ne az LMBTQ-közösségnek. 

Borítókép: Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője (Fotó: Csudai Sándor/Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.