Hamis állítással kampányol a baloldali polgármesterjelölt Miskolcon

A program nélküli Barkai László úgy beszél baloldali egységről, hogy nincs egység.

Forrás: BOON2024. 04. 15. 21:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Múlt pénteken találkoztam a Momentum és a Jobbik tárgyalódelegációjával, „akik szintén biztosítottak a támogatásukról” – közölte Barkai László, a miskolci DK polgármesterjelöltje a közösségi oldalán. Arról is írt, hogy ő a DK, az MSZP és a Párbeszéd, valamint az LMP támogatását élvező, azaz a gyurcsányista jelölt, és „köszöni a Veres Pál mögött korábban felsorakozó pártok támogatását”.

 

A Jobbik cáfolja Barkait

A baloldali polgármesterjelölt posztjára Szarka Dénes, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője reagált. Azt írta:

a Jobbik és a Momentum eddig egyik polgármesterjelölt támogatásáról sem döntött. Minden ezzel ellentétes állítás, a híresztelés hamis

– húzta alá. Oda is szúrt egyet a Gyurcsány-párt támogatását élvező jelöltnek: a „Legélhetőbb Miskolc” programjának támogatása mellett bármilyen megegyezés feltétele részükről az is, hogy nem működnek együtt olyanokkal, akik a jelen ciklusban Veres Pál baloldali polgármester és a városvezetés bukásáért dolgoztak Miskolc fejlődése helyett.

Ismeretes, hogy a Jobbik és a Momentum akár külön is elindulna a választáson.

Szopkó Tibor, Miskolc jelenlegi momentumos alpolgármestere azt mondta a minap a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportálnak: „Nem tárgyalunk azokkal, akik a személyes ambícióiktól fűtve, visszaélve a választók bizalmával, nem csupán Veres Pált, hanem a város jó hírnevét is rombolták az elmúlt években.”

Azt is elmondta, hogy már most megvan a szükséges jelöltjeik száma, és a polgármesterjelöltjük is a Jobbik és a Momentum közösségein belül. Arról is beszélt, hogy a Jobbik és a Momentum külön is elindulhat a választáson, ha nem sikerül megegyezniük senkivel.

 

Más is elutasította már Barkait

Nem ez az első eset, hogy pofonba szaladt bele Barkai László. A miskolci baloldal „reménysugara” korábban Varga Andreát, miskolci alpolgármestert is felkérte, hogy vegyen részt a következő városvezetésben, folytassa a megkezdett civil koordinációs munkát. Azonban a portál információi szerint Varga Andrea, akit a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület jelölt polgármesternek Miskolcon, visszautasította a felkérést.

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy Miskolcon már szétesett a baloldali vezetés.

Borítókép: Barkai László balliberális polgármesterjelölt (Fotó:BOON/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.