Különleges helyre kerül az utolsó példány az Audi ikonikus modelljéből

Tavaly fejeződött be az Audi TT RS Roadster gyártása.

2024. 04. 15. 15:35
null
Gyõr, 2019. március 14. TT RS Coupé modellek az Audi Hungaria Zrt. éves sajtótájékoztatójának napján az Audi gyõri székháza elõtt 2019. március 14-én. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Audi Hungaria Zrt. tavaly huszonöt év után leállította az Audi TT RS Roadster gyártását. A német márka ikonikus járművét a győri vállalat hungarikumnak tekinti. Az utolsó darab egy piros fényezésű autó lett, és Varga Máté autista művész illusztrációi díszítik. A sportkocsit egy jótékonysági árverésen fogják eladni – írja a Világgazdaság.

Az Audi Hungaria a közösségi oldalán idézte fel, ahogy legördült az utolsó Audi TT RS Roadster a győri gyártósorról. A modellt két és fél évtizeden keresztül gyártották a Rába-parti üzemben.

Minden Győrben gyártott autó megdobogtatja a szívüket, de az utolsó Audi TT RS Roadstertől tavaly különösen nehéz volt a búcsú, miután befejeződött ikonikus sportautónk gyártása

– írták bejegyzésükben.

Az autóból 1998 és 2023 között 662 762 darabot gyártottak le Győrben.

A sportkocsik a világ minden táján forgalomba kerültek.

Az utolsó legyártott Audi TT RS Roadster piros fényezést kapott, később pedig az autista művész, Varga Máté illusztrációival díszítették. A különleges sportkocsit a gyár átadta a Porsche Hungaria Audi márkaigazgatójának, Zakariás Fruzsinának. Az utolsó Roadstert árverésre fogják bocsátani egy jótékonysági rendezvényen, az érte kapott összegből pedig az autizmussal élőket tervezik támogatni. Az autóra már lehet licitálni, az aukció egészen október 7-ig tart.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.