Már az LMP is aggódik a hídpénzbotrány miatt

Valós problémának tartják, hogy nem látnak tisztán az ügyben.

Forrás: Mandiner2024. 04. 15. 20:46
Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Csohány András, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja várja a hídpénzbotrány vizsgálatainak végeredményét, ugyanis az eddig napvilágot látott információk aggodalomra adnak okot.

Valós probléma, hogy nem látunk tisztán az ügyben

– közölte az LMP a Mandinerrel.

Mint arról a Magyar Nemzet cikkezett, a minap nyilvánosan is elérhető lett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése a Lánchíd megkésett és megdrágult felújításáról. A dokumentum számos aggályos részletről számolt be, továbbá zárójelbe teszi Karácsony Gergely főpolgármester korábbi védekezését az egyre botrányosabb, hídpénzbotrány néven elhíresült ügyben. A Mandiner felidézte, az elmúlt napokban reagált a Kehi-jelentésre a kivitelező A-Híd Zrt., Vitézy Dávid főpolgármester-helyettes és a Jobbik is.

– Hülyék! –  így hagyta ott a Magyar Nemzet és az M1 stábját a Momentumból kilépett és a DK frakciójába átülő Déri Tibor újpesti polgármester, miután a hídpénzbotrány ügyében kérdezték. A Kehi megállapította, hogy a végül a Lánchíd felújítását elnyerő A-Híd Zrt. akkor utalt először a letartóztatásban levő Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek, amikor már tudni lehetett, hogy ők lesznek a közbeszerzés nyertesei.

Déri Tibor újpesti polgármester az erre vonatkozó kérdéseket provokációnak minősítette, és érdemben nem kommentálta. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a Kehi vizsgálata után fog véleményt alkotni. Arról azonban megfeledkezett, hogy az már elkészült, hiszen éppen ennek alapján kérdeztük az ügyről a politikust.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Csohány András, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.