Visszafoglalná Baját a Fidesz

A kormánypárt elképzelése a város jövőjéről egybevág a helyi lakosok elvárásaival.

Forrás: BAON2024. 04. 15. 22:02
Kámánné Bari Bernadett a Fidesz-KDNP bajai polgármesterjelöltje (Fotó: BAON/Márton Anna)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most itt állunk a 2024-es választások előtt, napra pontosan 59 nap múlva lehetőségünk van az elmúlt öt év után változást elérni Baja életében – mondta Kámánné Bari Bernadett, a város Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltje. A Bács-Kiskun vármegyei hírportál beszámolója szerint a jelölt úgy folytatta: jelenleg is zajlik a Hajrá Baja akció, melyet megelőzött egy kérdőív kitöltése, amikor közös munkára hívták a bajaiakat. Megkérdezték őket arról, hogy miként képzelik el a város jövőjét, majd miután a kérdőíveket összegyűjtötték és a begyűjtött tapasztalatokat rendszerezték, megalkották a bajaiak programját. Ezt követően a képviselőtársakkal újra nyakukba vették a várost, és felkeresték a bajai polgárokat – ismertette a polgármester-jelölt.

Útjukon megkérdezték, mi a lakosok véleménye a Fidesz–KDNP által összeállított programról, tudják-e támogatni a munkájukat, illetve hogy közösek-e a céljaik, elképzeléseik.

Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek. Sok megerősítést és biztatást kapunk képviselőtársaimmal arról, hogy amit a bajaiak programjában összeállítottunk, az megegyezik a bajaiak elvárásaival a következő városvezetés felé

– jelentette ki Kámánné Bari Bernadett. Hozzátette, önmagában egy polgármester mit sem ér, ha nincs mellette egy jó csapat, majd bemutatta a jelölteket. A bajaiak szerint megállt a fejlődés Baján, ezen szeretnének változtatni és visszavezetni Baját a fejlődés útjára – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Mint arról lapunk is írt, a bajai halfőző fesztivál kiszervezése miatt botrányba keveredett polgármester, a Momentumból tavaly távozó Nyirati Klára eddig azt kommunikálta, hogy a kormány kivérezteti a várost. Ehhez képest idén hirtelen a költségvetésből jut pénz az utak aszfaltozására, a nyugdíjasok támogatására, de a civil szervezetek és a sportegyesületek is magasabb támogatást kapnak.

A halfőző fesztiválról a helyi Fidesz–KDNP úgy vélekedett: hideg zuhanyként érte a bajaiakat az idei év első heteiben az a tény, hogy a városvezetés által kiszervezett rendezvény szervezői jelentős változtatásokat terveznek bevezetni idéntől, fizetőssé tennék a belépést és szigorítanák a biztonsági előírásokat. A közösségi oldalakon nagy felzúdulást keltettek a változások, így a szervezők nagyjából tíz perc után eltávolították az erről szóló bejegyzést. A Baja Marketing Kft. azonban már tavaly november 23-án megkötötte a szerződést a Music Production Kft.-vel, ráadásul nemcsak az idei, hanem a jövő évi, 2025-ös halfőző fesztiválra is. Nyirati Klára a közösségi oldalán tett bejegyzésében kiemelte: a bajai halászléfőző fesztivál nemcsak érzelmi, de egyúttal gazdasági kérdés is.

Borítókép: Kámánné Bari Bernadett, a Fidesz–KDNP bajai polgármesterjelöltje (Fotó: Baon/Márton Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.