Pánik a repülőtéren: teherautó hajtott neki a Dubajba tartó Emirates járatnak + videó

Akár egymilliárd rubelt is fizethet a Domogyedovo repülőtér a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének megrongálódása miatt, amellyel egy nappal korábban egy vízszállító teherautó ütközött, mert a sofőr rosszul lett.

2024. 03. 28. 13:36
Teherautóval ütközött az Emirates utasszállítója
Teherautóval ütközött az Emirates utasszállítója Forrás: Oroszországi Föderáció Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vízszállító teherautó ütközött egy Dubajba tartó Airbus 380-800-as repülőgéppel a domogyedovói repülőtéren. A repülőgép súlyosan megsérült. A járatot törölték.

A SHOT-nak nyilatkozó források szerint az Emirates most számolja ki a veszteségeket – az Airbus A380-as javítását és az állásidőt. 

A fedélzet középső törzsbőre súlyosan megsérült, és a gerinc (a fedélzet fő keresztirányú eleme a hajtóműkészlet) is károsodhatott. Ebben az esetben a javítási költségek és az összes veszteség megközelítheti a négymilliárd forintnak megfelelő egymilliárd rubelt. A sérüléseket a Roszavija szakemberei vizsgálják. Az eset miatt különbizottságot állítanak fel az Egyesült Arab Emírségekben. 

Az A380-as naponta közlekedett (elsősorban Moszkvába, de Zürichben és a világ néhány más városában is lehetett látni). Kapacitása 489 ülőhely, háromosztályos elrendezésben. 

További probléma a javításhoz szükséges alkatrészek szállítása, ami a repülőgépgyártók Oroszországi Föderáció elleni szankciói miatt nehézkes. Oroszországban lehetetlen pótalkatrészeket találni ehhez a repülőgéptípushoz, mivel a hazai légitársaságok nem használják. Az Emirates csak később dönt arról, hogyan és ki fogja megjavítani az A380-ast. A javítást Oroszországban végzik el, mivel a jelenlegi sérülésekkel lehetetlen visszaszállítani az utasszállítót Dubajba. A domogyedovói repülőtér biztosítótársaságai készek fedezni a kárt és minden költséget. 

Borítókép: Fotó az ütközésről (Forrás: Oroszországi Föderáció Legfőbb Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.