A Győr fél lábbal már a Bajnokok Ligája négyes döntőjében + videó

A Győri ETO 30-23-ra nyert a Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának első felvonásán. A győri visszavágó szinte formalitásnak tűnik, a címvédő Vipers vélhetően lemarad az idei négyes döntőről.

2024. 04. 27. 19:49
Kristiansand, 2024. április 27.
A Gyõri Audi ETO KC játékosai a kispadon a nõi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Vipers Kristiansand-Gyõri Audio ETO KC mérkõzésén a norvégiai Kristiansandban 2024. április 27-én.
MTI/EPA/NTB/Tor Erik Schroder
Volt okuk az örömre a győri kéziseknek Fotó: MTI/EPA/NTB/Tor Erik Schroder
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen a Vipers és a Győri ETO párharca a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek rangadója. A BL legutóbbi hat befejezett kiírását ez a két csapat nyerte, előbb hármat a Győr, majd ebben az évtizedben mindhármat a norvég csapat. Idén már a DVSC is nagyon közel került ahhoz, hogy megszakítsa a Vipers sorozatát.

A Győr pedig lényegében Norvégiában eldöntötte a Vipers elleni párharcot.

A magyar csapat magabiztosan játszott, végig kézben tartotta a mérkőzést, és 30-23-as előnyt harcolt ki a hazai visszavágóra. Nagyon jó esély van rá, hogy az ETO zsinórban nyolcadszor is tagja lesz a négyes döntőnek.

A Győr legeredményesebb játékosa Ana Gros volt, aki hat gólig jutott.

A másik versenyben lévő magyar csapat, a Ferencváros hazai pályán szoros vereséget szenvedett az Esbjerg ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.