Harci bevetésre átalakított ukrán mezőgazdasági drónt találtak egy moszkvai irodában + videó

Egy moszkvai irodában tartott házkutatás során állítólag egy ukrán Baba Yaga drónt találtak.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 04. 15. 12:33
Ukrainian military workroom for modified drones in Kostiantynivka
Borítókép: Illusztráció, Szergej „Multik”, a dróntechnológia specialistája, a számítógép képernyőjén egy FVP drónszimulátort mutat meg egy dolgozószobában a Donyeck megyei Kosztjantyinivkában. (Fotó: Anadolu/AFP/Narciso Contreras) Fotó: Narciso Contreras Forrás: Anadolu/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztonsági erők egy ukrán gyártmányú drónra bukkantak egy Moszkva nyugati részén végzett kutatás során – közölte a katasztrófavédelem egyik képviselője a RIA Novosztyival.

Ukrán katonák drónokkal figyelik a helyzetet Kreminna, Ukrajna keleti luhanszki régiója irányában 2024. március 31-én. (Fotó: Anadolu/AFP/ Wolfgang Schwan)
Ukrán katonák drónokkal figyelik a helyzetet Kreminna, Ukrajna keleti, luhanszki régiója irányában 2024. március 31-én. Fotó: Anadolu/AFP/ Wolfgang Schwan

A Partizanszkaja utcai irodában tartott házkutatás során egy Baba Yaga, ukrán gyártmányú drónt találtak

– mondta a hírügynökség informátora.

A házkutatásra előző nap került sor. Most a drón tulajdonosát hallgatják ki, ő adhat magyarázatot az UAV megvásárlásának tényére.

Az orosz hadsereg a mezőgazdasági drónok egyik átalakított modelljét nevezi Baba Yagának. Ezek a drónok lőszert, leggyakrabban 120 mm-es repülőgéplőszert, valamint 25 és 50 kilogramm tömegű bombákat szállítanak.

Ezenkívül a Baba Yaga olyan rendszerrel van felszerelve, amelyek segítenek az ellenségnek a kis FPV-drónok irányításában, aminek köszönhetően jelentősen megnő a repülési hatótávolságuk. A Baba Yaga legyőzése „megvakíthatja” az ukrán FPV drónok üzemeltetőit.

 

Borítókép: Szergej „Multik”, a dróntechnológia specialistája a számítógép képernyőjén egy FVP-drónszimulátort mutat meg egy dolgozószobában a Donyeck megyei Kosztjantyinivkában (Fotó: Anadolu/AFP/Narciso Contreras)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.